Tuesday , 13 November 2018

Triatleten presteren sterk in koppeltijdrit

De Lange Manivellen winnen in Loenhout (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

De Lange Manivellen winnen in Loenhout (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Wat doet een triatleet als er geen triatlon is? Een alternatieve wedstrijd kiezen… Zoals de koppeltijdrit van Loenhout waarin we heel wat bekende triatleten tegenkwamen. Bij de vrouwen waren de triatletes overigens oppermachtig, met winst voor Lotte De Vet en Belgisch kampioene Beermile Anneke Devalckeneer. Bij de mannen waren de specialisten van de Lange Manivellen de triatleten te snel af. Gelegenheidsduo Alexis Krug en Wouter Vander Mast werden achtste.

88 duo’s gingen de strijd aan op een parcours van 5,5 km. In de laatste rechte lijn stond de wind stevig op de kop maar dat weerhield titelverdedigers Senne en Berten De Meyer er niet van om met de Lange Manivellen een gemiddelde van 47,4 km/uur neer te zetten. Daarmee waren ze de snelsten in een tijd van 7’01. Vincent Van Rooy en Jeroen Van Gestel werden op vijf seconden tweede. Robbe Janssens en Stef Coninx van het Tandje Bij Triathlon duo werden de eerste triatleten in 7’15. Alexis Krug en Wouter Vander Mast werden achtste in 7’21. Bart Van Looveren en Kris Herremans werden tiende.

Lotte De Vet en Anneke Devalckeneer op het podium (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Lotte De Vet en Anneke Devalckeneer op het podium (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Bij de vrouwen was er geen enkel duo opgewassen tegen triatletes Lotte De Vet en Anneke Devalckeneer. De dames van de Sterke Peer triatlonclub reden als De Posthuifduikes met een gemiddelde van 38,0 km/uur naar een sterke tijd van 8’41. Lies Augustyns en Merel Folens werden op 12 seconden tweede en Ils Aernouts en Katrien Joris pakten de derde plaats.

About Johan Tack

Johan Tack
Johan is al jaren dé referentie op het gebied van uitslagenverwerking en is zomer en winter op de Belgische wedstrijden te vinden. De kinesist uit Otegem is al jaren trouw medewerker van 3athlon.be en u vindt hier ook altijd heel wat van zijn foto's terug...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>