Friday , 16 November 2018

Triatletes Lotte en Sjoukje palmen Crocodile Trophy in

Lotte De Vet en Sjoukje Dufoer vieren samen (foto: Crocodile Trophy/Igor Schifris)

Lotte De Vet en Sjoukje Dufoer vieren samen (foto: Crocodile Trophy/Igor Schifris)

De Crocodile Trophy kreeg dit jaar een extra speciaal tintje voor ons. De uitdagende mountainbike wedstrijd in Australië kreeg in het verleden al wat triatleten aan de start, maar dit jaar waren ze met twee bij de vrouwen. Sjoukje Dufoer won twee ritten en pakte de derde plaats in het eindklassement. Lotte De Vet was de enige in haar leeftijdscategorie, die ze ook op haar naam schreef, maar ze werd ook tweede overall van de amateurs.

Tom Vandenbussche en Sjoukje Dufoer voor Ride against MS (foto: Crocodile Trophy/Regina Stanger)

Tom Vandenbussche en Sjoukje Dufoer voor Race against MS ((foto: Crocodile Trophy/Regina Stanger)

Sjoukje Dufoer heeft stevige roots in het wielrennen, maar de vorige jaren was ze vooral in de cross triatlons te vinden. In 2016 pakte ze nog een zilveren medaille op het WK Xterra in Maui. Dit jaar liet ze Maui links liggen om zich samen met haar kersverse man Tom Vandenbussche op de Crocodile Trophy te storten. Het pasgetrouwde koppel zag de Crocodile Trophy als ideale huwelijksreis en koppelde alles ook nog aan het goede doel. Dufoer won stage 5 en 6 en eindigde als derde in het eindklassement achter ex-winnares Sarah White en Lucy Coldwell. Sjoukje en Tom deden de Crocodile Trophy mee voor Ride Against MS, om extra geld in te zamelen in de strijd tegen MS. Tom werd zelf zevende bij de elites.

Lotte De Vet in de Crocodile Trophy (foto: Crocodile Trophy/Igor Schifris)

Lotte De Vet in de Crocodile Trophy (foto: Crocodile Trophy/Igor Schifris)

Bij de amateurs deed Lotte De Vet het uitstekend. De oudste van de twee triatlonzusjes uit Wuustwezel was de enige deelneemster in haar categorie, maar was vooral blij met de tweede plaats overall bij de amateur vrouwen. “In de eerste stage heb ik veel pech gehad,” vertelt Lotte. “Ik was goed bezig en begon in mijn tempo te komen maar door een paar platte banden en geen reserve gerief meer, heb de laatste 18 km te voet, al lopend moeten doen. Gelukkig heb ik wil kunnen finishen. De komende dagen ging het goed. Ik ben blij dat ik het uitgedaan heb en tweede geworden ben overall. Bovendien heb ik vijf van de acht stages kunnen winnen,” aldus ‘Groot Vetje’.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>