Sunday , 18 November 2018

Twee nieuwe XTerra’s in Benelux in 2019

Geert Lauryssen Xterra Italy 2018 T1

Na het WK Xterra triatlon in Maui werd traditioneel de voorlopige kalender van het internationale cross triatlon circuit gepubliceerd voor 2019. Maandag is die ook bevestigd door Nicolas Lebrun van Xterra Europe. En volgend jaar krijgt de al drie jaar succesvolle Xterra van België navolging in de Benelux met wedstrijden in Luxemburg en Nederland. De Tri-Ambla op het Nederlandse eiland Ameland wordt een Xterra. In Luxemburg vindt de wedstrijd plaats in Rosport, in het kanton Echternach.

De Tri-Ambla is al langer een vaste waarde op de Nederlandse kalender voor de offroad liefhebbers. Dit seizoen was de Tri-Ambla het strijdtoneel voor de Nederlandse titels cross triatlon, gewonnen door Ingrid Van Lubek en Joep Staps. De nieuwe Xterra Nederland vindt op 14 september plaats.

De datum voor Luxemburg ligt nog niet vast, maar wordt wellicht ook september. In Rosport wordt jaarlijks de Springwater triatlon georganiseerd, maar die vindt in juli plaats.

De Xterra Belgium, waar Geert Lauryssen dit seizoen derde werd voor eigen volk, gaat opnieuw op de Citadel in Namen door op zaterdag 8 juni. De inschrijvingen openen op 15 november.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>