Tuesday , 18 December 2018

Tweede hartaanval wordt triatleet Laurent Vidal fataal

Laurent Vidal bij Z3R0D in 2014 met Joris Sels

Laurent Vidal bij Z3R0D in 2014 met Joris Sels

Dinsdagochtend bereikte ons het schokkende nieuws dat triatleet Laurent Vidal in Frankrijk overleden is. De Fransman kreeg maandagnacht een hartaanval en overleed in zijn slaap. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse maar de reanimatiepogingen waren zonder succes. De 31-jarige Vidal had eerder al een hartaanval overleefd in april 2014. Toen zakte hij aan de rand van het zwembad van Sete na een training in mekaar. Het betekende het einde van de topsportcarrière van de nummer 5 van de Olympische Spelen in Londen 2012, maar als verloofde en coach van Andrea Hewitt, en trainer van een aantal Franse atleten, bleef hij nauw betrokken bij de sport.

Het nieuws sloeg dinsdagochtend in als een bom. Na zijn eerste hartaanval in april 2014 hadden we samen met Joris Sels de eer om een goedlachse, gezonde en toen hard aan zijn revalidatie werkende Laurent Vidal te ontmoeten halfweg 2014 tijdens de seizoensvoorstelling van Z3R0D voor 2015. Laurent nam toen uitgebreid de tijd om zijn verhaal te doen en met iedereen een babbeltje te slaan. De laatste weken blaakte Laurent blijkbaar van gezondheid gezien één van zijn laatste tweets over het seizoenseinde:

De Fransman noemde zich 49% Kiwi, wegens zijn liefde voor Andrea Hewitt en voor Nieuw-Zeeland als land. Hij verdeelde zijn tijd vaak tussen Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Hij was erg geliefd en het regende dan ook onthutste reacties van collega’s op Twitter:

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Sterkte aan de familie … triest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>