Sunday , 18 November 2018

Uit de wind

uit de wind
Iedereen weet dat “in het wiel rijden” een serieus voordel oplevert.
Zo verbruikt iemand die in het wiel zit van een koprijder gemiddeld 26% minder zuurstof dan de koprijder bij een snelheid van 40km/u. of er nu 1,2 of 3 renners voor je rijden maakt weining verschil uit. Het zuurstofverbruik blijft quasi gelijk. Enkel wanneer je in een peleton zit betekent dit een extra besparing van energie.
Ook de afstand tussen het achterwiel van je voorganger en je eigen voorwiel is van groot belang. Het is erg belangrijk dat je goed kan colleren zoals men dat in het jargon noemt. Hoe groter de afstand tussen beide wielen des te kleiner wordt het verschil in luchtweerstand tussen de koprijder en de achtervolger.
Enkel waarden:
afstand ts wielen(cm)                     verschil luchtweerstand(%)
15                                                44
30                                                42
60                                                38
90                                                34

About Jim De Sitter

Jim De Sitter
De echte 3athlon.be original... Jim was de oprichter van 3athlon.be in 2005 en is nog altijd gepassioneerd door fotografie. Voor Kapelle Op Den Bos en de Ironman Hawaii maakt hij graag nog eens plaats voor de triatlonpassie :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>