Friday , 16 November 2018

Uitgeregende zwemloop prooi voor Belgen

Rob Musters Lars BAeyens Bergen

De Belgen doen het traditioneel goed in het Haverkamp Zwemloopcircuit in Nederland. Ook in Bergen-op-Zoom waren onze landgenoten op de afspraak, ondanks de zware omstandigheden. De regen kwam de hele dag ongenadig hard neer. Afdrogen na de kilometer zwemmen in De Schelp had dan ook weinig zin.

Op de wat troosteloze Scheldeboulevard was het geen seconde droog. Oud-winnaar en favoriet Rob Musters scheerde als vanouds door het binnenbad, maar de Nederlander moest buiten zijn meerdere erkennen in Kristof van Rooy, vorig jaar nog derde. En dan te bedenken dat de Belg ooit begon als wielrenner. Afwachten wat de man uit Vorselaar nog meer in zijn mars heeft. Musters duelleerde vervolgens met het kersverse Kijani-lid Lars Baeyens voor de tweede plaats. Rob werd tweede, Lars derde.

Kirsten Nuyes van het 185-Sportoase-Vaillant team kwam niet per se om te winnen, maar de tegenstand was niet van die mate, dat haar de overwinning kon ontgaan. Haar immer vrolijke teamgenote Eline Desaunois (vorig jaar winnares in Antwerpen) werd tweede voor WBTV-atlete Patricia van Uffelen-Goossens. Gelukkig was de prijsuitreiking in het binnenbad.

Op de korte afstand ging de overwinning naar Jarno Cuypers voor Jesse Lormans en Niels Horsten. Tim Baelus en Stef Coninx zorgden voor een volledig Belgische top-5.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>