Tuesday , 19 June 2018

Van Hemel zet berenjaar verder in Rotterdam

Squadra Tim Van Hemel Rotterdam 2017

Mocht er aan de Nederlandse Eredivisie triatlon een individueel totaalklassement verbonden worden, dan maakte Tim Van Hemel grote kans om dat te winnen. Onze landgenoot blijft top dit seizoen in de Nederlandse ploegencompetitie. Zaterdag zaten de omstandigheden natuurlijk optimaal mee voor de voormalige duatleet. In Rotterdam werd een dag voor de wedstrijd blauwalg vastgesteld en dat betekende meteen een zwemverbod voor de triatleten. Het was een kleine domper op wat bekend stond als ‘Super Saturday’ want alle divisies (van Eredivisie tot en met 4de divisie) moesten het uitvechten in een duatlon.

Spek naar de bek van Tim Van Hemel, al kreeg de Squadra-atleet een flinke kluif aan een landgenoot. Van Thomas Jurgens zijn we gewoon dat die in het zwemmen altijd vooraan zit. Maar in de eerste run van de duatlon weerde hij zich sterk en bleef meegaan met de kopgroep. In het fietsen kregen we een tactisch steekspel tussen de drie topploegen. Jurgens bleef goed meedraaien voorin, maar maakte dan een fout door zijn fiets verkeerd op te hangen in de wisselzone. En dat zou hem uiteindelijk het podium kosten. Want Thomas werd wel knap tweede achter een heel sterke Tim Van Hemel, maar door de tijdsstraf voor zijn wisselzone overtreding zakte Jurgens naar plaats vier. Ruben Geys werd negende en Neal Van Vaerenbergh was twaalfde. 

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>