Monday , 19 November 2018

Van Houtem wint Challenge Madrid, Goos derde

Timothy Van Houtem CHallenge Madrid

De Challenge van Madrid, een triatlon over de volledige afstand, werd een enorm succes voor de Belgen, met twee podiumplaatsen. Timothy Van Houtem zette de kers op de taart van zijn sterke seizoen met een knappe overwinning. Bij de vrouwen lag Sofie Goos een tijd aan de leiding en zij pakte het brons in Spanje.

Het was de eerste keer dat de Challenge Family te gast was in Madrid. Na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen pakte Timothy Van Houtem de zege in 8u33’23, voor de Deen Lukas Kramer (8u49’09) en de Spanjaard Alejandro Perez (8u56’21). Opvallend: bij de mannen werd Joeri Van Houtem de tweede age grouper overall. De broer van Timo won zijn M40 age group in 10u02’11.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>