Friday , 17 August 2018

Van Lierde en Michel atleten van het jaar

Frederik atleet jaar

Op het drukbezochte Triathlon World in Paleis 1 van Brussels Expo op de Heizel werden zaterdag de atleet en atlete van het jaar verkozen. Voor het tweede jaar op rij stemde het publiek massaal voor Frederik Van Lierde. De nummer 8 van de Ironman van Hawaii haalde het van Seppe Odeyn en Bart Aernouts. “Ik vrees dat de mensen vooral voor het label “Frederik Van Lierde” gestemd hebben in de nasleep van mijn wereldtitel van vorig jaar, want puur op prestaties zou Bart het meer dan verdiend hebben om atleet van het jaar te worden”, reageerde Frederik. “Hij is Europees kampioen 70.3 Ironman geworden dit jaar en dat wil toch wat zeggen. Niettemin doet het mij deugd dat de mensen nog steeds voor mij kiezen. En zo blijft mijn snor ook in de aandacht. Hoe meer mensen me aanspreken over Movember hoe beter voor het goede doel”, lacht Frederik.

Atleet van het jaar

Bij de dames werd Claire Michel verkozen boven Katrien Verstuyft en Sofie Goos. “Dat zijn twee straffe atletes dus ik ben vereerd met mijn verkiezing”, legt Claire uit. “De erkenning is leuk en ik dank ook iedereen die achter me staat, niet in het minst mijn club BTC (Brussels Triathlon Club). Voor mij is het een goede motivatie om te blijven werken richting Rio 2016″, aldus Claire. Bij de beloftes haalde Sofie Hooghe het van Pierre Balty en Jelle Geens.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>