Vandendriessche in Roeselare

roeselare sprint

Vandaag maakte Roeselare zich op voor zijn 2de recreatieve triatlon. Het woord recreatief staat hier niet echt op zijn plaats, want enkele toppers vonden toch hun weg naar deze wedstrijd. Met perfecte weersomstandigheden, 20° en nauwelijks wind, werd aan de kop van de Vaart in Roeselare het startschot gegeven voor 600m zwemmen, 20km

fietsen en 5km lopen.

Al gauw snelde Koen Veramme er vandoor tijdens het zwemmen. In achtervolging op 1 minuut kwamen Niels Vandenbroele, Tim Van Daele en Ruben Verkempinck uit het water. Iets later kwam er een grotere groep uit het water met onder andere Kenneth Vandendriessche, Eduard Verstraete en Vincent Van de Walle. Op het bochtige parcours waar 5 rondes van 4km gereden moesten worden, werden al snel groepjes gevormd. Kenneth en Vincent reden in de 3de ronde het gat dicht op de 4 koplopers.

Weg rijden was geen optie op dit parcours, dus werd er vooral gespeculeerd op het lopen waar topfavorieten Kenneth, Koen en Vincent de beste papieren hadden.

Na de wissel van fietsen naar lopen nam Kenneth al snel enkele meters op Koen, deze werd gevolgd door Vincent en locale sneltrein Eduard Verstraete. Het lopen ging vrij hard, al snel was het duidelijk dat er geen maat stond op Kenneth Vandendriessche. Hij liep als winnaar binnen gevolgd door Koen Veramme. Eduard Verstraete liep Vincent Van de Walle voorbij en maakte het podium voltallig.

Bij de dames won Ann-Sopie Van Hoecke voor Liesbeth Vandevelde en Whoopy Franssen.