Wednesday , 19 December 2018

Vanderplancke bijna op podium in ETU Final

alanya-2016

Het triatlonseizoen blijft maar duren. In Alanya werd het ETU seizoen dit weekend afgesloten met de European Cup final. Slechts 1 Belg trok naar Turkije en hij haalde bijna het podium. Op twaalf seconden na miste Erwin Vanderplancke de derde plaats, en dat tussen een absoluut topveld.

Vanderplancke werd zesde in Alanya. Het was nog maar zijn tweede top-8 plaats in een ETU European Cup, maar het gevoel was er vooral één van ontgoocheling. “Jammer dat ik de strijd om de vierde plaats verlies. Ik was er zo dichtbij en dat tegen niet zomaar een atleet. Maar het gevoel was geweldig en ik pak toch mijn tweede top-8 van het seizoen,” aldus Erwin.

De Rus Vladimir Turbayevskiy won in 1u47’30 voor Rostislav Pevtsov en Igor en Dmitry Polyanskiy. Ook Andrey Bryukhankov finishte nog net voor Vanderplancke. Die had 1u48’58 nodig.

alanya-m-2016

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>