Friday , 14 December 2018

Vanhoenacker wint 16de Ironman in Mont Tremblant

Marino Vanhoenacker IM Mont Tremblant 2017

Het heeft even geduurd, vooral door die breuk van het borstbeen op training eerder dit seizoen, maar ook in 2017 heeft Marino Vanhoenacker zijn Ironmanzege beet. Bink was zondagavond Belgische tijd de beste in de Ironman van Mont Tremblant. Hij zette de tegenstand op meer dan twintig minuten en pakte zijn 16de Ironman overwinning uit zijn carrière.

Het recept is ondertussen bekend: degelijk zwemnummer, dan keihard uitpakken op de fiets en vervolgens er nog een sterke marathon aan koppelen. Marino kwam op zes seconden van de leider uit het water, maar stoomde meteen door in het fietsen. Na 180 km bedroeg de voorsprong op McDonald al meer dan 11 minuten. In de marathon werd het verschil alleen maar groter. Bink pakte in 8u21’29 de winst in Canada. Chris McDonald volgde op meer dan twintig minuten en de Canadees Jordan Monnink werd derde.

‘Ge kunt ze pakken Monchy!’

Naast Marino Vanhoenacker was er ook nog een fantastische prestatie van Wouter Monchy. Die was lange tijd in strijd voor een plaats binnen de top-vijf, nadat hij als negende van de fiets kwam. Maar Wouter bleef sterk lopen, nadat hij zijn wedstrijd goed ingedeeld had, en pakte een schitterende zesde plaats in 9u03’25. “Na een tactisch zwemnummer ben ik vlot meegegaan op de fiets. Tot 140 km lag ik in de running voor top 5, maar dan kreeg ik een draai rond mijn oren en verdween alle power uit de benen. Ik ben dan rustig binnengereden en voorzichtig gestart aan de marathon. Na 27 km liep ik op plaats negen en stond mijn coach Stefaan me op te wachten op het loopparcours. Coachen en Ironman finishen tegelijk, je moet het maar doen. Hij riep ‘Monchy: 3 man binnen de kilometer, 2 aan het crashen. Ge kunt ze pakken…’ En dus heb ik nog alles gegeven en nog twee plaatsen kunnen goedmaken. Ik ben dan ook super tevreden met mijn zesde plaats,” aldus Monchy.

Bij de vrouwen won Rachel Joyche voor Kim Schwabenbauer en Jennie Hansen. 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

5 comments

  1. Super Marino, proficiat ! 😉

  2. JIP WIE HAD DAT GEDACHT ? CHAPO

  3. Ja wadde .Bij deze geen woorden voor mo verdomd toch wel The Worker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>