Wednesday , 21 November 2018

Vermeulen en Vermeulen winnen loodzware BAIK X-duathlon Nossegem

Nicolas Vermeulen Baik xduathlon 2017

Winnaar Nicolas Vermeulen hier nog volop in achtervolging (foto: Melissa Gillisjans)

Zondagochtend leek het nog even een aangename dag te gaan worden, maar in de namiddag sloeg de regen ook toe tijdens de BAIK X-duathlon. En daardoor werd het een zware editie. Nicolas Vermeulen was het best bestand tegen de weersomstandigheden, al moest de specialist net zoals zowat iedereen regelmatig van de fiets op de zwaarste stukken van het parcours. Bij de vrouwen was Nele Vermeulen, geen familie van, de sterkste.

In de openingsfase ging Nicolas Auverdin overtuigend aan de leiding, maar de regen maakte het mountainbike parcours erg drassig en dat was spek voor de bek van Vermeulen. Die nam de leiding over en won overtuigend. Sam Willems pakte de tweede plaats. Sven Nevens, in de eerste editie nog tweede achter Auverdin, mocht als derde mee op het podium.

BAIK Xduathlon Nele Vermeulen podium vrouwen

Bij de vrouwen stond er geen maat op Nele Vermeulen. Zij haalde het van Ellen Goossens en Kristel Pollet.

 

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>