Monday , 17 December 2018

Verrassende winnaars in Aarschot

De start in Aarschot met onder andere Yorben Verboven (foto: Geert Verboven)

De start in Aarschot (foto: Geert Verboven)

Met Kjel De Hertog en Sara Van De Vel heeft de Hageland Powertriatlon in Aarschot twee verrassende winnaars gekregen. Voor Van De Vel was het haar comeback race na een lange tijd naast de kant gestaan te hebben. Kjel De Hertog is al een tijdje sterk bezig en zette in Aarschot een zeer regelmatige wedstrijd neer.

Met pech voor een aantal favorieten zoals Whytic Priem leek Kjel De Hertog een vrijgeleide te krijgen. Met een sterk fietsnummer reed hij zes minuten weg van de tegenstand. Maar de meeste concurrentie kwam vanuit verrassende hoek. Yorben Verboven deed er zijn eerste langere afstand. De Hageland Powertriatlon is een wedstrijd over de 1/3de afstand met 2.000 meter zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen. Het was in dat laatste onderdeel dat Verboven nog sterk kwam opzetten. Maar De Hertog pakte een verdiende zege voor Verboven en Sybren Baelde.

Bij de vrouwen waren alle ogen gericht op Sofie Goos maar het was de heroptredende Sara Van De Vel die te sterk was voor de tegenstand. Ze liep bijna vijf minuten uit op La Goos. Charlene Ottevaere werd derde.

Maandag krijgt u van ons een uitgebreid verslag, inclusief reacties… 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>