Monday , 19 November 2018

Vinokourov met sterk fietsnummer in 70.3 Astana

Vinokourov 703 Ironman

Opvallende verschijning in de 70.3 Ironman in Astana dit weekend. Alexander Vinokourov nam in de hoofdstad van Kazachstan deel op de halve triatlon en gaat op die manier Laurent Jalabert en andere ex-profwielrenners achterna… Dankzij een sterk fietsnummer kwam hij overall als 30ste binnen, in een eindtijd van 4u24’54. Het leverde hem winst op in de M45 categorie. Dat hij nog altijd hard kan fietsen, bewijst dit filmpje:

Zijn fietstijd bedroeg 2u10’01, of een gemiddelde van 41,5 km/uur op 90 km. Ook zijn halve marathon mocht er zijn. Hij legde de 21 km lopen af in 1u32’12. Of hij effectief ook zijn slot verzilverd heeft voor het WK 70.3 in Zuid-Afrika is nog de vraag… Dan heeft hij eerst toch nog wat werk aan zijn zwemmen. Dat was redelijk dramatisch met 38’19 over de 1900 meter… :-)

Vino maakte in 2016 overigens al zijn debuut op de volledige triatlon in de Ironman van Budapest…

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

3 comments

  1. Dat de rest maar niet meekomt …

  2. Dramatisch zwemmen, sterk fietsen en lopen, da zijn de beste Toon Coremans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>