Friday , 14 December 2018

Voorbeschouwing off road duatlon Berendrecht

Komende zondag staat camping de Watertoren in Berendrecht alweer voor de achtste keer in het teken van de off road duatlon van Lopergroep Putte. Uitgezonderd de editie van 2015, waar een zondvloed de wedstrijd teisterde, kunnen de deelnemers traditioneel rekenen op een goed bereidbaar, volledig off road parcours.

In tegenstelling tot eerdere edities is dit jaar de limiet van 160 deelnemers niet bereikt, waardoor er dit jaar ook daginschrijvingen mogelijk zijn voor alle wedstrijden. Toch kan de wedstrijd al rekenen op enkele kleppers. Zo zal meervoudig winnar Yeray Luxem het moeten opnemen tegen Geert Laurijssen en Rik Thijs. Wouter Wuilmus, winnaar van vorig jaar, werd onlangs vader van dochter Fleur en gaf forfait voor deze editie.

Ook bij de duo’s wordt een spannende strijd verwacht. Daar wordt verwacht dat de teams Shop2Run, Bioracer en Cyco om de hoogste ereplaats zullen knokken.

Dames hebben hun weg naar het off road circuit nog niet volledig gevonden, maar met een apart klassement voor duo-dames zien we dit jaar toch een stijgend aantal vrouwelijke deelnemers. Individueel is het uitkijken naar Karen Steurs, Silke Baumer, Els Belmand en Ruth Vermeiren. Elk van hen stonden reeds op het podium tijdens voorgaande edities.

In het voorprogramma van de lange afstand (4 – 22 – 4) is een korte afstand ( 2 – 11 – 2) en kidswedstrijd (0,6 – 3,5 – 0,6) voorzien. Voor al deze wedstrijden is het nog mogelijk om de dag zelf in te schrijven. Het secretariaat opent om 9u30, om 11u30 wordt het startschot gegeven van de korte afstand. Om 13u zullen de kids van start gaan en om 14u treden de deelnemers van de lange afstand aan.

About Kilian Hendrickx

Kilian Hendrickx
Kilian verzorgt niet alleen de webhosting van 3athlon.be maar hij is ook actief redacteur met een specialisatie in het testen van triathlon goodies. Af en toe waagt hij zich ook aan een triatlon in de kleuren van BRTC, de triatlon club uit Brasschaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>