Wednesday , 21 November 2018

Wayaffe en Claisse pakken sprinttitels duatlon

Wayaffe Claisse BK duatlon

Feest voor TRIGT in de thuiswedstrijd in Doornik. Emma Claisse, dochter van legendarisch duatleet Joël, pakte de Belgische titel voor eigen volk in het BK duatlon over de sprintafstand. Bij de mannen volop spanning tussen 4 koplopers. Jonathan Wayaffe bleek in de laatste run de snelste en hij pakte de titel. Jan Petralia bracht ons verslag uit vanuit het ziekenhuis.

Tijdens de eerste run ontstond een kopgroep van 4 atleteten met Jan Petralia, Arnaud Dely, Jonathan Wayaffe en Emmanuel Lejeune. Zij pakten vijftien seconden op een groepje met daarbij onder andere Nicolas Tilman, Angelo Vandecasteele en favoriet Tim Van Hemel. De kopgroep van vier werd herleid tot drie toen Jakke Petrol onderuit ging. “Ik voelde me sterk op de fiets en ik had zeker nog geprobeerd om weg te fietsen, maar in een bocht in de eerste ronde lag wat vuil en daar schoof ik onderuit. Op het eerste zicht niks ernstig maar ik vreesde toch een beetje voor mijn knie en dat een week voor het EK LD, dus ben ik maar naar spoed getrokken om ze te laten verzorgen,” aldus Jan.

Vooraan kwamen Tilman en Van Hemel aansluiten bij de drie leiders. Met vijf kwamen ze in de wisselzone. In de slotrun stond er geen maat op Jonathan Wayaffe, maar Arnaud Dely bleef aanklampen. Uiteindelijk haalde Jojo het nipt. Hij pakte de Belgische titel voor Dely. Het brons was voor Lejeune, voor Van Hemel en Tilman.

Bij de vrouwen werd het een TRIGT-tweestrijd. Emma Claisse pakte de Belgische driekleur voor Kelly Decaluwe. 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>