Monday , 19 November 2018

“Wedstrijd mag hard zijn” – Tine Deckers – Hawaii 2016

Tine Deckers heeft nog een afspraak in Hawaii. Vorig jaar werd het WK Ironman namelijk een tegenvaller voor Tine. Maar op twee dagen voor de grootste wedstrijd van het jaar treffen we een frisse, gemotiveerde Tine aan. “Ik was deze keer al vrij vroeg gekwalificeerd voor Hawaii en kon me daardoor optimaal voorbereiden. De trainingen waren goed en ik ben er klaar voor. Ik hoop dat het een zware wedstrijd wordt. Dat is een voordeel voor mij tegenover de concurrentes, zeker in het lopen. Bovendien is het tegenwoordig zo moeilijk om je te kwalificeren dat ik verwacht dat een aantal dames minder fris aan de start zullen staan door het grote aantal wedstrijden dat ze moesten doen.”

tine-deckers-hawaii-2016-drink

Tine is blij dat ze niet de enige Belgische pro is bij de vrouwen, al is het deze keer niet Sofie Goos die langs haar aan de startlijn staat. “Met Alexandra Tondeur is er eindelijk een opvolgster voor Sofie en mij en daar ben ik blij om,” aldus nog Tine. Ze kiest overigens vol voor tubes als bandenkeuze. “Er zitten nieuwe wielen op mijn Argon 18. Kris Seminck van SWS legde meteen ook gloednieuwe tubes, dus aan het materiaal gaat het zeker niet liggen. Ik hoop nu ook op goede benen.”

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>