Sunday , 18 November 2018

Welke fietsschoenen kiezen?

In principe kan je met elke fietsschoen aan triathlon doen.
Maar als je toch nieuwe schoenen moet aanschaffen, kan je overwegen om speciale multisport fietsschoenen aan te schaffen.

Wat is het verschil?
gewone koersschoenen hebben vaak meerdere velcro-sluitingen, of andere slutingsmechanismes. Dit is heel goed als je als alle tijd hebt om je schoenen aan te trekken.
In een triathlon komt het er op aan zo snel mogelijk te wisselen. Dit kan het verschil betekenen tussen al dan niet mee zijn in een goede fietsgroep.
Dus kies alleszinds voor een schoen met één velcro strip.
Merken als Shimano hebben zelfs een schoen die een stapje verder gaat, en specifiek voor multisporters werd ontwikkeld:
Bij een gewone koersschoen, sluit de velcro strip van binnen naar buiten. Wanneer je de techniek beheerst om de schoenen reeds aan de klikpedalen vast te maken (om zo blootvoets te wisselen en de schoenen pas op de fiets aan te trekken), hangen die velcro-strips tegen je trapas, en blijven ze dus niet open staan. De sluiting van een multisport schoen sluit van buiten naar binnen. Als de schoen open staat, ligt de strip dus weg van de pedalen en trapas
shimano-tr02

About Jim De Sitter

Jim De Sitter
De echte 3athlon.be original... Jim was de oprichter van 3athlon.be in 2005 en is nog altijd gepassioneerd door fotografie. Voor Kapelle Op Den Bos en de Ironman Hawaii maakt hij graag nog eens plaats voor de triatlonpassie :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>