Tuesday , 20 November 2018

Worden Aernouts en Deckers Sportman/vrouw van het jaar?

Bart Aernouts Hawaii 2017

De Belgische beroepsbond van journalisten heeft vandaag de nominaties bekendgemaakt voor de trofee Sportman en Sportvrouw van het jaar. Onder de 32 genomineerde mannen vinden we 1 triatleet: Bart Aernouts. En ook bij de 20 vrouwen is er een triatlete: Tine Deckers. Een mooie erkenning voor hun prestaties dit seizoen, waarbij opvalt dat het hier gaat om twee atleten van de lange afstand…

Laureaten van 2016 Greg Van Avermaet en Nafi Thiam zijn opnieuw genomineerd. Als we het lijstje bekijken, met naast ook ondere David Goffin, Philippe Gilbert, (ex-triatleet) Victor Campenaerts, Stoffel Vandoorne, Thierry Neuville, Bart Swings en Thomas Pieters ook maar liefst 6 Rode Duivels, dan vrezen we dat de kans dat Bart Aernouts het haalt, realistisch gezien klein is. Maar zijn nominatie op zich is al een mooie erkenning voor het superjaar van Bart. Die won in 2017 twee monumenten van de triatlonsport: IM Lanzarote en Challenge Roth. Opvallende afwezige is Marten Van Riel die na lang blessureleed sterk terugkeerde met Europa Cup winst, drie World Cup podiums en een World Cup zege.

Tine Deckers IM Emilia Romagna finish

Ook bij de vrouwen geen olympische triatleten, al had ook Claire Michel niet misstaan tussen de 20 genomineerden. Wel opnieuw Tine Deckers, die dit jaar uitpakte met een aantal knappe overwinningen, maar ook allemaal op de lange afstand. Zij neemt het op tegen onder andere Nafi Thiam maar ook Nina Derwael, Sanne Cant en Ann Wauters.

Bekijk op de website van Sporza de lijst met alle genomineerden.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

8 comments

 1. I have checked your blog and i have found some duplicate
  content, that’s why you don’t rank high in google, but there
  is a tool that can help you to create 100% unique content, search
  for: Boorfe’s tips unlimited content

 2. IM is spannender dan een rit vd Tour volgen !

 3. Absoluut terecht voor beiden! Voorbeeldatleten, zowel “op als naast het veld”.

 4. Koen naert mag van mij hoog eindigen.

 5. als er 1 triatleet bij moet staan is het Marten Van Riel wel. Die WB-zege mag echt wel hoog ingeschat worden. Maar het zegt wel iets over onze sportjournalisten. Van Riel doet Olympische afstand, dat is minder dan een IM afstand, dus niet zo hoog in aanzien. Dat is van het niveau van een 400 meter loper minder naar waarde te schatten dan een marathon-loper omdat het een veel kleinere afstand is. Arme Vlaamse sportjournalistiek.

 6. Marten Van Riel had er ook bij mogen staan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>