Monday , 19 November 2018

Wuustwezel krijgt opnieuw ETU Cup, in juni…

FVDW Marten zee van publiek Wuustwezel

Groot nieuws uit de Noorderkempen. Na de geslaagde eerste editie van de ETU European Cup in Wuustwezel mag de organisatie van Marc Herremans zich opmaken voor een tweede Europabeker op Wezelse bodem. Dat werd vandaag bekendgemaakt door de ETU, de European Triathlon Union. De wedstrijd krijgt wel een heel andere datum en schuift naar zaterdag 23 juni, opnieuw met een wervelende after party.

Met de datum van 23 juni komt Wuustwezel tussen Kitzbuhel en Holten te zitten. Met een week eerder de nieuwe ITU World Cup van Antwerpen is de kans groot dat heel wat toppers ook Wuustwezel zullen meenemen. Ook voor de WTS-atleten valt Wuustwezel perfect tussen Leeds en Hamburg in. We verwachten dan ook sportief en extrasportief één groot feest.

2 triatlons in Wuustwezel in 2018

Dit jaar pakten Valerie Barthelemy en Marten Van Riel de overwinning in de ETU Cup van Wuustwezel, toen een dag na de Sterke Peer triatlon. We kregen van Marc Herremans de bevestiging dat de Sterke Peer blijft bestaan en zijn originele datum in augustus behoudt. Wuustwezel mag zich dus opmaken voor twee toptriatlons in 2018!

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>