Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Canada in Penticton geannuleerd door felle bosbranden in de regio
Ironman Penticton in Canada wordt geannuleerd (foto: Ironman)
Nieuws

Ironman Canada in Penticton geannuleerd door felle bosbranden in de regio

De Ironman triatlon van Penticton in Canada van 27 augustus wordt geannuleerd wegens felle bosbranden in de regio. Dat liet de organisatie dit weekend weten aan de ingeschreven deelnemers. De provincie British Columbia heeft de noodtoestand uitgeroepen nu al meer dan 1.000 hectare bos in brand staat. Niet alleen is de luchtkwaliteit er enorm op achteruit gegaan, er zijn door de noodtoestand ook beperkingen op reizen voor niet essentiële doeleinden. Er zat dan ook niets anders op voor de organisatie van de Ironman Canada om de triatlon in Penticton te annuleren.

Noodtoestand afgeroepen in British Columbia

“Hoewel het teleurstellend zal zijn voor de atleten die zo hard getraind hebben, weet ik dat ze zullen begrijpen dat de beslissing om het IRONMAN evenement van dit jaar te annuleren de juiste is. De noodzaak om de mensen te steunen die zo zwaar getroffen zijn door de aanhoudende bosbranden moet voorrang krijgen. De onvoorspelbaarheid van de branden betekent dat de provincie maximale flexibiliteit nodig heeft om ervoor te zorgen dat de juiste ondersteuning beschikbaar is voor degenen die deze nodig hebben. We hebben de omstandigheden dramatisch zien veranderen – bijna van uur tot uur – en alle middelen moeten worden ingezet om onze gemeenschappen veilig te houden,” aldus Julius Bloomfield, burgemeester van Penticton, British Columbia.

Eerder werden in Hawaii ook al de eilanden Maui en Big Island getroffen door verwoestende bosbranden. Dat lijkt voorlopig nog geen gevolgen te hebben voor het WK Ironman bij de vrouwen in Kona in oktober.