Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topsport-directeur Tim Moriau verlaat Triatlon Vlaanderen, opvallend nieuws 6 weken voor Olympische Spelen
Tim Moriau (l) op het Tri & Run symposium bij Monte Marcella met Olav Aleksander Bu en Frederik Van Lierde (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Topsport-directeur Tim Moriau verlaat Triatlon Vlaanderen, opvallend nieuws 6 weken voor Olympische Spelen

Technisch directeur topsport Tim Moriau gaat Triatlon Vlaanderen verlaten voor een plotse grote nieuwe opportuniteit. Dat opvallende nieuws kwam maandagnamiddag naar buiten, een bijzonder tijdstip op minder dan zes weken van de triatlons op de Olympische Spelen in Parijs. Tim Moriau was nog maar twee jaar aan boord. In juni 2022 maakte hij de overstap van de Gymfed naar Triatlon Vlaanderen. Hij tekende er een lange termijn sportbeleid uit en zette duidelijke krijtlijnen uit “Ik kreeg een aanbieding, een kans die ik niet kon laten liggen, maar ik ga me nog ‘volle bak smijten’ en kijk enorm uit naar de Olympische Spelen,” laat Tim ons weten.

Pas volgende week openheid over nieuwe werkgever

Wij kregen Tim Moriau zelf te spreken op maandagnamiddag. Hij benadrukt dat hij en Triatlon Vlaanderen op een positieve manier uit elkaar gaan. “Het is een positief verhaal, wat tot een vervroegd einde komt door een plotse grote kans die zich aanbood. Ik was niet actief op zoek naar een nieuwe job, maar deze kans kon ik niet laten schieten. Ik ben met mijn nieuwe werkgever overeengekomen dat we pas volgende week maandag met het nieuws naar buiten komen, dus tot die tijd kan ik er absoluut niks van zeggen.”

“Ik kijk enorm uit naar de Olympische Spelen”

Tim Moriau blijft nog wel aan boord bij Triatlon Vlaanderen tot en met de Olympische Spelen. “Ik snap dat het moment van communicatie verrassend is, zo vlak voor de Spelen, maar ik heb meteen aangeboden aan Triatlon Vlaanderen, Sport Vlaanderen en het BOIC om tot en met de Spelen te blijven doorgaan. Voor de triatleten in Parijs verandert er dus niks. Ik ga me nog ‘volle bak smijten’ en kijk enorm uit naar Parijs en naar de prestaties van onze Belgian Hammers.”

“Voor de rest probeer ik waar dat kan nog zo veel mogelijk achter de schermen mee de opvolging te verzorgen, zeker voor de U23 en de U20. Ik ben Triatlon Vlaanderen dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb om het nieuwe sportbeleid uit te tekenen en na te leven. Ik hoop dat diezelfde lijn wordt doorgezet. Dit weekend nog zag ik in de T3 Series hoe de sterkste triatleten daar allemaal uit onze U23 en U20 werking komen. Het is een positief verhaal geweest, waar ik met veel plezier op zal terugkijken,” aldus Tim.

“We respecteren de beslissing van Tim”

Van Simon Plasschaert, directeur bij Triatlon Vlaanderen, kregen we nog geen persoonlijke reactie. In het persbericht vertelt hij het volgende: ““Het beëindigen van de samenwerking komt enigszins als een verrassing voor onze organisatie en atleten. Er ligt nog werk op de plank binnen topsport maar we hebben respect voor de beslissing van Tim en bedanken hem uitdrukkelijk voor de geleverde inspanningen en wensen hem uiteraard alle succes toe in de nieuwe uitdaging,” aldus Simon.

“Tijdens de periode dat hij in dienst was werd de topsportstructuur van de organisatie grondig herzien en werden er duidelijke structuren en criteria geïmplementeerd. Het werk is echter nooit af, beseft ook Tim, maar nieuwe kansen boden zich aan. De samenwerking wordt in goede verstandhouding verbroken en alles wordt in het werk gezet om een optimale overdracht van kennis mogelijk te maken richting de toekomstige technisch directeur topsport,” luidt het nog in het persbericht van Triatlon Vlaanderen.