Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten pakken winst in Openlakes Champagne volledige triatlon
Tom Defoort wint de Openlakes Champagne triatlon (foto: Tom Defoort RR)
Nieuws

Belgische triatleten pakken winst in Openlakes Champagne volledige triatlon

Tom Defoort, de triatleet uit Knokke-Heist, heeft zaterdag de volledige triatlon van de Openlakes Champagne gewonnen bij het Lac Du Der. Defoort had meer dan 8 en 11 minuten voorsprong op een Frans duo. Bij de vrouwen pakte Dorien Heylen van het Aarschots Triatlon Team haar grootste overwinning ooit. Op de halve triatlon werd Joachim Libois derde terwijl Brussels Ironman Nato triatlete Kristel Imbo de winst pakte bij de vrouwen op die halve afstand.

Tom Defoort is in september één van de favorieten voor de winst in de age group only 70.3 Ironman Belgium in zijn eigen Knokke-Heist. Hij pakte zaterdag uit met een verdiende overwinning in de Openlakes Champagne triatlon bij het Lac du Der. Defoort won de volledige triatlon in 8u30’45. Hij had 8’24 voorsprong op de Franse triatleet Nicolas Martin. Diens landgenoot Antoine Perche werd derde op 11’48.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Aarschotse triatlete Dorien Heylen die in 10u44’27 de snelste was. Pas 32 minuten later pakte de Francaise Virginie Perrin de tweede plaats. De Belgische Christine George werd derde in 11u22’21

Uitslagen Openlakes Champagne 2024