Stef Corthouts nieuwe Belgische kampioen triatlon bij de militairen
Stef Corthouts wint het militair kampioenschap triatlon in Kinrooi (foto: Defensie RR)

Stef Corthouts bij de mannen en Marion Decaesterker-Baelen bij de vrouwen zijn vrijdag de nieuwe Belgische militaire kampioenen triatlon geworden aan het Bastion in Kinrooi. Het was voor het eerst dat de militaire kampioenschappen niet op een legerbasis plaatsvonden maar wel aan het Bastion, waar dit weekend ook het BK jeugdtriatlon en de T3 triatlons plaatsvinden. Organisatie TrisportMnK voegde vrijdag dus een extra dag toe aan een al goedgevuld programma.

Stef Corthouts was de sterkste van een kopgroep van 4. Na de 750 meter zwemmen kwam Kjel De Hertog als leider uit het water. In zijn zog volgden Simon De Cuyper, Stef Corthouts, Louis Naeyaert, Julian Nicolaes en Ward Denolf. Die twee laatste triatleten konden net niet de aansluiting maken en zo kregen we in de 20 km fietsen een kopgroepje van 4. De vier wisselden samen en het lopen zou beslissen over de medailles. Stef Corthouts bleek in de 5 km lopen de snelste. Hij werd Belgisch kampioen in 57’36 met 11 seconden voorsprong op Simon De Cuyper. Louis Naeyaert pakte het brons op 40 seconden.

De hoofdrolspelers van het militair kampioenschap triatlon met derde van rechts Stef Corthouts als nieuwe kampioen (foto: Defensie/Kurt Preem)

Bij de vrouwen stonden er geen absolute topfavorietes aan de start en zo kregen we een heel open wedstrijd met Marion Decaesterker-Baelen als kampioene. Zij pakte het goud in 1u10’04 met 4’07 voorsprong op Veronique Waelkens en 6’38 op Elise Parent, die het brons pakte.