Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Openlakes Lacs de l’Eau d’Heure opnieuw in zelfde weekend in 2025 maar voorlopig geen volledige triatlon
De datums voor de Openlakes triatlons in 2025 zijn bekendgemaakt (foto: Openlakes)
Nieuws

Openlakes Lacs de l’Eau d’Heure opnieuw in zelfde weekend in 2025 maar voorlopig geen volledige triatlon

STP, het organisatieteam achter onder andere de Xterra Belgium, Triathlon International de Haute Meuse en de Openlakes triatlons, heeft de datums aangekondigd voor de Openlakes Champagne en de Openlakes Lacs de l’Eau d’Heure triatlons voor 2025. Openlakes Champagne vindt volgend jaar 21 en 22 juni plaats, opnieuw aan het Lac du Der. Openlakes Belgique blijft in hetzelfde weekend, op 20 en 21 september 2025. Opvallend: voorlopig staat er alleen in Openlakes Champagne een volledige triatlon gepland.

Toen Openlakes Champagne werd aangekondigd, was het oorspronkelijke plan om jaarlijks af te wisselen met de volledige afstand. Dit jaar wonnen Tom Defoort en Dorien Heylen de volledige triatlon aan het Lac du Der. En dus zou in principe in 2025 de volledige triatlon bij de Lacs de l’Eau d’Heure plaatsvinden. De organisatie heeft echter bevestigd dat Openlakes Champagne een volledige triatlon krijgt en Openlakes Belgique voorlopig niet. Er komt wel opnieuw een halve triatlon, kwarttriatlon, sprinttriatlon, beginnerstriatlon en een jeugd- en een kids-triatlon. De inschrijvingen openen op 10 september.

“We hebben besloten om opnieuw de volledige triatlon in Openlakes Champagne te organiseren omdat het vlakke, rollende parcours zich daar perfect voor leent en de wedstrijd prima is voor triatleten die een eerste keer van de volledige afstand willen proeven,” laat organisator Florian Badoux ons weten.

“Voor Openlakes Belgique hebben we voorlopig gekozen voor de halve triatlon. We hebben nog geen definitieve beslissing genomen over de volledige triatlon. We laten het eigenlijk graag over aan de atleten, of zij een volledige triatlon op het parcours aan de Lacs de l’Eau d’Heure zien zitten. Dus voila, bij deze ook via jullie de vraag aan de triatleten of zij een volledige triatlon in België willen,” aldus Florian Badoux, die druk is met de laatste voorbereidingen voor de Triatlon International de Haute Meuse dit weekend.