Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Waterkwaliteit Seine in stijgende lijn, stadsbestuur Parijs vol vertrouwen over olympische triatlon
Het zwemonderdeel van de triatlon in de Seine tijdens het olympisch testevent in Parijs (Foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Waterkwaliteit Seine in stijgende lijn, stadsbestuur Parijs vol vertrouwen over olympische triatlon

Op minder dan drie weken van de eerste van drie triatlonraces op de Olympische Spelen komen er eindelijk wat positievere geluiden uit Parijs. De waterkwaliteit van de Seine is in stijgende lijn. Over de afgelopen 12 dagen zou de kwaliteit van het zwemwater in de Parijse rivier 10 of 11 dagen aan de norm voldaan hebben. Het stadsbestuur en de prefectuur moeten elke vrijdag de cijfers van de kwaliteitsmetingen in de Seine bekendmaken. Dat stadsbestuur maakt zich volgens Pierre Rabadan, een medewerker van burgemeester Anne Hidalgo, geen zorgen. “We hopen op iets beter weer, maar we maken ons helemaal geen zorgen of de wedstrijden wel zullen doorgaan.”

“Desnoods voeren we aanpassingen door om de competities te laten plaatsvinden,” liet Pierre Rabadan, medewerker van burgemeester Anne Hidalgo, verantwoordelijk voor de Olympische Spelen en de Seine, weten in een interview met Radio France International. “Ik kan niet zeggen dat we erg gerust zijn gezien het weer, maar we maken ons geen zorgen over het al dan niet houden van de wedstrijden,” aldus Pierre Rabadan.

De kwaliteit van het zwemwater in de Seine is in grote mate afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij overvloedige regen lopen de riolen over in de Seine, met alle gevolgen vandien voor de gezondheid van de atleten. Mocht het toch te veel regenen, dan is blijkbaar één van de plannen om de olympische triatlons mogelijk uit te stellen tot een later tijdstip. Voor het openwater zwemmen werd al gekeken naar de roeilocatie van Vaires-Sur-Marne.