Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen knap 11de in Hamburg in laatste WTCS triatlon voor de Olympische Spelen
Jolien Vermeylen finisht elfde in de WTCS triatlon Hamburg (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jolien Vermeylen knap 11de in Hamburg in laatste WTCS triatlon voor de Olympische Spelen

Jolien Vermeylen en Claire Michel kwamen zaterdagmiddag in actie in de World Triathlon Championship Series sprinttriatlon van Hamburg, de laatste grote individuele triatlon op iets meer dan twee weken van de olympische triatlon in Parijs. Jolien finishte net buiten de top-10. Claire Michel kwam vanuit een achtervolgende groep nog terug tot een degelijke 26ste plaats. Cassandre Beaugrand was duidelijk de snelste loopster. Zondag doen Jolien en Claire samen met Jelle Geens, die 4de werd in de WTCS Hamburg bij de mannen, en Arnaud Mengal nog mee aan de Mixed Team Relay.

In de 750 meter zwemmen ging de Oostenrijkse Teresa Feuersinger aan de leiding. Ze kwam na 9’45 uit het water met 2 seconden op Jeanne Lehair, Olivia Mathias, Summer Rappaport en Jolien Vermeylen, die als vijfde uit het water kwam op 6 seconden. Ook Claire Michel had zelfs zonder wetsuit een goed zwemnummer. Ze verloor slechts 20 seconden en kwam als 29ste in T1 binnen.

Jolien Vermeylen ging mee in een kopgroepje van 14 triatletes in de 20 km fietsen. Claire Michel verzeilde in een tweede achtervolgende groep. Iets na halfweg kwam er vooraan nog een groep aansluiten en zo kregen we een kopgroep van 26 vrouwen.

De grote groep wisselde samen en het duurde niet lang voor Cassandre Beaugrand haar duivels ontbond in de 5 km lopen. De Francaise was duidelijk de snelste en liet niemand meer terugkeren. Beaugrand won de WTCS Hamburg in 55’19 met 11 seconden voorsprong op Lisa Tertsch die het voor eigen volk haalde in de spurt opm de tweede plaats met Beth Potter. Jolien Vermeylen liep sterk en finishte als elfde op 1’01 van Beaugrand. Claire Michel liep naar de 26ste plaats op 1’55.

Voorlopige uitslag WTCS triatlon Hamburg