Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch zwemmer Tom Vangeneugden wint eerste triatlon in Nederland
Tom Vangeneugden wint de DTS Haarlemmermeer triatlon (foto: Camille Oly RR)
Nieuws

Olympisch zwemmer Tom Vangeneugden wint eerste triatlon in Nederland

Tom Vangeneugden, olympisch zwemmer in 2008 en nog altijd houder van het Belgisch record 1.500 meter zwemmen, heeft zaterdag zijn allereerste triatlon gewonnen in de Dutch Triathlon Series in Haarlemmermeer. Vangeneugden woont in Amsterdam en deed het onlangs ook al erg goed in de Tri Amsterdam met een 15de plaats op de halve triatlon. Zaterdag won hij de kwarttriatlon in Haarlemmermeer, met uiteraard een ruime voorsprong na het zwemmen. Hij bleef van start tot finish aan de leiding.

Vangeneugden wil zich op 70.3 Ironman en Ironman triatlons gaan richten. De uit Overpelt afkomstige olympiër proefde via de Sgrail100 van Jan Frodeno in Girona van de triatlonsport. In Haarlemmermeer kwam hij zaterdag als eerste uit het water na 1.500 meter zwemmen. Hij pakte meteen 5 minuten voorsprong op de concurrentie. Op de fiets slaagde er niemand in om het gat met de Belgische triatleet te dichten. In de 10 km lopen verloor Vangeneugden nog redelijk wat tijd, maar hij hield uiteindelijk meer dan een halve minuut over.

Tom Vangeneugden won de kwarttriatlon in 2u12’18 met 34 seconden voorsprong op Wouter Schuit. Matthias Fuchs werd derde op 2’59. Camille Oly, de partner van Vangeneugden, werd overigens vijfde op de sprinttriatlon. Op de 1/3de triatlon ging de winst naar Evert Scheltinga, die meer dan 8 minuten voorsprong had op Jasper Keijzer en Koen van den Bosch.

Uitslagen DTS Tri Haarlemmermeer 2024