Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers vijfde op WK Mixed Team Relay triatlon in Hamburg, goud voor Duitsland
Jelle Geens en Claire Michel bij de eerste aflossing in het WK Mixed Team Relay in Hamburg (foto: World Triathlon)
Nieuws

Belgian Hammers vijfde op WK Mixed Team Relay triatlon in Hamburg, goud voor Duitsland

De Belgian Hammers, met drie van de vier triatleten uit de olympische selectie voor Parijs, zijn zondag knap vijfde geworden in het wereldkampioenschap Mixed Team Relay, meteen ook de laatste ploegencompetitie voor de Olympische Spelen over iets meer dan twee weken. Jelle Geens, Claire Michel, Arnaud Mengal en Jolien Vermeylen brachten België naar de vijfde plaats, al leek er in het begin van de race zelfs meer in te zitten. Duitsland werd wereldkampioen voor eigen volk voor de verrassende Zwitsers en Nieuw-Zeeland.

Het WK inplannen op dik twee weken van de Olympische Spelen had zoals verwacht wel wat gevolgen. Topfavorieten Frankrijk kwamen niet eens aan de start en Groot-Brittanië en de Verenigde Staten stelden een veredelde B-ploeg op. Bij België viel Arnaud Mengal in voor Marten Van Riel, maar met Jelle Geens, Claire Michel en Jolien Vermeylen waren de Belgian Hammers met 3 van de 4 olympiërs in Hamburg.

Jelle Geens bracht België in de eerste leg zelfs aan de leiding. In een spurt met Nieuw-Zeeland loste hij Claire Michel af. Zij miste na het zwemmen de aansluiting met een kopgroep van vijf. België volgde als zesde met Italië na de tweede leg. In de derde leg gingen de hemelsluizen boven Hamburg over. In de regen gingen Duitsland, Nieuw-Zeeland en Zwitserland er vandoor, met kleine voorsprong op Groot-Brittanië. In de achtervolging hield Arnaud Mengal de Belgian Hammers op de zevende plaats.

Jolien Vermeylen kwam als slotatlete in actie. ZIj maakte er een spannende strijd van tegen de Italiaanse Verena Steinhauser en de Nederlandse Rachel Klamer. Klamer en Vermeylen leken het uit te vechten in de strijd om de vijfde plaats, maar België en Nederland moesten nog een penalty uitzitten van 10 seconden vlak voor de laatste rechte lijn, waardoor Italië nog terugkwam. In de eindspurt was Jolien net iets sneller waardoor België vijfde werd, met 1 seconde voorsprong op Nederland en Italië.

Vooraan moest Groot-Brittanië in het lopen de drie andere landen laten gaan. Annika Koch snelde naar de wereldtitel voor Duitsland met 8 seconden voorsprong op Zwitserland en 11 seconden op Nieuw-Zeeland. Groot-Brittanië werd vierde op 40 seconden. De Belgian Hammers werden vijfde op 1’48 van Duitsland, die hun wereldtitel van vorig jaar verlengden.

Uitslagen WK Mixed Team Relay Hamburg