Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Roth 2025 na iets meer dan een halve minuut alweer uitverkocht
Anne Haug won de Challenge Roth in een nieuw wereldrecord (foto: Challenge Roth/Christophe Raithel)
Nieuws

Challenge Roth 2025 na iets meer dan een halve minuut alweer uitverkocht

32 seconden! Zo lang, of beter gezegd zo kort, duurde het maandag eer het bordje uitverkocht werd opgehangen en de online inschrijvingen van de Challenge Roth afgesloten werden. Ruim 5.000 triatleten slaagden er in om een startticket te bemachtigen voor wat we nu toch als de grootste triatlon ter wereld mogen beschouwen, zeker ook na de zinderende wereldrecords van Magnus Ditlev en Anne Haug dit jaar. Naast duizenden tevreden triatleten, vallen vooral de honderden reacties op social media op van triatleten die beweren dat ze zelfs binnen 10 seconden niet meer ingeschreven raakten, wat leidt tot stevige frustraties en boosheid.

Challenge Roth is ieder jaar de triatlon die wereldwijd het snelst uitverkocht raakt en waarbij binnen een minuut rond de vijfduizend startbewijzen worden verkocht. Het geheime recept om snel ingeschreven te raken: ruim voor de inschrijving online open gaat, moet je klaar zitten met vooraf ingevulde inschrijfformulieren. Maar vervolgens is het nog bijna een loterij of je door de inschrijving heen komt of niet.

Vorige week werden de eerste startbewijzen voor Challenge Roth overigens al verkocht. Dat gebeurde traditiegetrouw de ochtend na de wedstrijd. De nacht daarvoor brachten honderden triatleten in een rij door om zichzelf te verzekeren van zo’n felbegeerd startbewijs. Later dit jaar worden nog een paar honderd slots verkocht via een laatste verkoopmoment.