Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Wim De Paepe officieel geselecteerd voor Paralympics in Parijs
Wim De Paepe loopt op zijn blade naar het zilver in de PTS2 klasse van de World Triathlon Para Series in Swansea (foto: World Triathlon/Petko Beier)
Nieuws

Triatleet Wim De Paepe officieel geselecteerd voor Paralympics in Parijs

Hij had al ruimschoots voldaan aan de kwalificatie-eisen, maar sinds woensdag is para-triatleet Wim De Paepe ook officieel geselecteerd en dus helemaal zeker van deelname aan de Paralympics in Parijs van 28 augsutus tot 8 september. De 39-jarige Waalse triatleet komt uit in de PTS2 categorie en komt op zondag 1 september in actie in Parijs. De Paepe mag overigens dromen van een medaille na zijn wereldbekerzege vorig jaar in Taranto.

Bij PTS2 triatleten is de coördinatie over het hele lichaam zwak, aan één kant matig of ontbreken ledematen. Dat laatste is bij Wim De Paepe het geval, hij mist zijn rechterbeen. Hij ontdekte pas op late leeftijd triatlon maar liet in de paratriatlon world cups meteen zijn talent zien. In 2022 won hij in Alhandra zijn eerste wereldbeker, vorig jaar herhaalde hij dat nog eens in Taranto.

Ook voor de paratriatleten wordt het bang afwachten of er gezwommen kan worden in de Seine. Bij het paralympisch testevent in Parijs vorig jaar werd de wedstrijd nog omgezet naar een duatlon. De Paepe werd toen zesde.

Ook Belgische referee naar Paralympics

Wim De Paepe is niet de enige Belg in de paratriatlons op de Paralympics. Ook technical official Patrick Hendrickx is officieel geselecteerd. Hij zal de wedstrijden mee in goede banen leiden op 1 en 2 september