Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft neemt afscheid van Kapelle op den Bos met zege, Ben Vyvey pakt grootste overwinning ooit
Katrien Verstuyft tussen Marie Luyckx en Deborah Druon in de kwarttriatlon van Kapelle op den Bos (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Katrien Verstuyft neemt afscheid van Kapelle op den Bos met zege, Ben Vyvey pakt grootste overwinning ooit

Ben Vyvey en Katrien Verstuyft hebben de kwarttriatlon van Kapelle op den Bos gewonnen, één van de grootste triatlonklassiekers van het land en voor het eerst georganiseerd door de nieuwe Kapelse triatlonclub Tritime1880. Katrien en Ben werden de verdiende winnaars na een dominante wedstrijd die prima georganiseerd was en waarin heel veel sfeer te beleven was. Voor de jarige Verstuyft werd het een speciale finish, want zij neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van de topsport.

Verstuyft ging samen met Marie Luyckx en thuisatlete Elena Van den Broeck aan de leiding in de 1.000 meter zwemmen, na een kwartier uitstel van de start omdat de politie wel erg streng optrad tegen het publiek dat langs het kanaal massaal een plaats zocht onder de bomen waar door de storm van de afgelopen week geen publiek mocht staan. Verstuyft ging er na het zwemmen stevig vandoor en keek in de 40 km fietsen niet meer op of om. Marie Luyckx had nog pech maar kon toch als tweede wisselen. Ze kon Katrien in het lopen niet meer bedreigen. Verstuyft won op haar verjaardag opnieuw haar favoriete wedstrijd met ruime voorsprong op Marie Luyckx en Deborah Druon.

Bij de mannen kwamen Tuur Lemmens en Hannes Rydant als eersten uit het water na 1.000 meter zwemmen met 32 seconden voorsprong op Kjel De Hertog. In de 40 km fietsen was het Ben Vyvey, onlangs winnaar van de Parktriatlon in Brasschaat, die naar de leidersplaats ging. De WTT-triatleet stond de koppositie niet meer af. Joris Aerden wist ondanks een valpartij de schade te beperken, met achter hem nog een spannende strijd tussen een grote groep achtervolgers. Ben Vyvey liep ondertussen naar zijn grootste overwinning in zijn nog jonge carriere. Vyvey won in 1u46’45 met 2’04 voorsprong op sterke belofte Matthias Tribout. Joris Aerden liep naar de derde plaats voor de sterke Nederlander Wouter Verstraate en Xaino Maximus.

Uitslag kwarttriatlon Kapelle op den Bos