Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hans Van den Buverie wint Elsassman halve triatlon in de Vogezen, Chariel De Cock tweede vrouw
Hans Van den Buverie wint de Elsassman (foto: Carine Jansseune RR)
Nieuws

Hans Van den Buverie wint Elsassman halve triatlon in de Vogezen, Chariel De Cock tweede vrouw

Hans Van den Buverie, de triatleet van 12BO4 Oostende, heeft dit weekend de Elsassman gewonnen, een pittige halve triatlon in de Vogezen, met onder andere de beklimming van de Grand Ballon. Hans kwam als 17de uit het water maar zette dan een typische Van den Buverie inhaalrace neer. Na het fietsen lag hij derde en in de halve marathon rukte hij op naar de leidersplaats en de overwinning. Hij klopte de Franse triatleten Dorian Demeer en Alexandre Lamy. Bij de vrouwen werd Chariel De Cock tweede achter de Francaise Laure Kuntz.

Laure Kuntz en Chariel De Cock waren duidelijk een klasse te sterk bij de vrouwen. De Franse triatlete pakte de overwinning in 5u12’34 met 13 minuten voorsprong op Chariel. De Cock had op haar beurt meer dan 16 minuten voorsprong op nummer 3 Marie Jonard. Bij de mannen pakte Hans Van den Buverie de overwinning in 4u25’14. Hij had 4’23 voorsprong op Dorian Demeer. Veertig seconden later werd Alexandre Lamy derde.

Voor Van den Buverie was het een mooie voorbereiding op de Embrunman, zijn hoofddoel van dit seizoen. “De Elsassman was een mooie triatlon over de halve afstand in de Vogezen,” vertelt Hans. “De watertemperatuur was 26 graden, dus mochten we geen wetsuit dragen. Het was wel een rolling start, wat altijd een pak minder stresserend is. Ik kon me in de voetjes van mijn ploegmaat Tuur Van Biervliet nestelen en kwam zo in ongeveer 17de positie uit het water.”

“Het was een pittig fietsparcours met ondermeer Le Grand Ballon en dus goed voor zo’n 1.500 hoogtemeters op een dikke 80 km fietsen. De voorspelde onweders en bijhorende regen bleven gelukkig uit. Ik schoof vrij snel op naar plaats 2, maar tijdens de klim moest ik een lichtgewicht laten passeren. Als derde kwam ik dus terug de wisselzone in.

“Het was ongeveer 19km lopen, verdeeld over twee rondes, grotendeels onverhard, op en af door de wijngaarden. Gelukkig hadden we nog altijd geen onweer, maar de drukkende warmte was ondertussen wel van de partij. In de eerste ronde kon ik oprukken naar plaats 2, en halverwege de tweede ronde had ik ook de leider te pakken. Met de snelste looptijd heb ik dit jaar nog eens een overall overwinning kunnen pakken. Een perfecte generale repetitie dus voor de Embrunman binnen enkele weken,” aldus Hans Van den Buverie.

Uitslag Elsassman halve triatlon 2024