Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Elias Van Landeghem en Ruth Vermeiren winnen jubileumeditie Duatlon Loenhout
Elias Van Landeghem op het podium van de duatlon van Loenhout (foto: Duatlon Loenhout RR)
Duathlon

Elias Van Landeghem en Ruth Vermeiren winnen jubileumeditie Duatlon Loenhout

Duatleten Elias Van Landeghem en Ruth Vermeiren hebben op de nationale feestdag de traditionele duatlon van Loenhout gewonnen, de 20ste editie al van organisatiecomite Buurtschap De Notelaar. Deze jubileumeditie begon al op zaterdagavond met ’t Koerske, een toeristenkoers gewonnen bij de mannen door Kris Herremans. Bij de dames was Ruth Vermeiren de snelste.

Een dag later werd er begonnen met de kids mini-duatlon. Een dertigtal kinderen, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën proefden voor de eerste keer van de geweldige multisport.

Om 16u werd dan het startsein van de jubileumeditie gegeven. Er stonden zoals elk jaar heel wat toppers aan de start. Er werd dan ook ontzettend snel gelopen in de eerste vijf kilometer. Hans Van Den Heuvel liep de eerste run aan een tempo van 3’05”/km. Hans vormde een duo met Bo Sterckx. De sterke fietsster moest tijdens de 20 kilometer fietsen wel heel wat mannen laten passeren. Het snelle duo eindigde toch nog op een mooie 12de plaats. Na een tiental seconden kwam Elias Van Landeghem als tweede de wisselzone binnen. Hij werd op de voet gevolgd door Christophe Van Hoorebeeck, Stef Vanhaeren en Dries Aernouts. Ook enkel duo-lopers zoals Jens Van Looveren zaten goed mee voorin.

Achter deze snelle lopers volgden enkele sterke fietsers. Toon Daniels, Diederick Pemen en Rik Smets duwden stevig op de pedalen en kwamen zo mee bij de leiders in de wedstrijd. Dries Aernouts moest jammer genoeg de snellere fietsers laten gaan. In de laatste twee kilometer lopen was Bert Van Looveren, die samen met Toon Daniels een duo vormde, het snelst. In 49 minuten en 43 seconden pakten zij zo de overwinning. Achter hen kwam Nils Van De Putte, duo met Rik Smets als tweede binnen. Jens Van Looveren kwam als derde over de meet. Hij had met Senne Renders ook een zeer sterke fietser als compagnon.

Dan was het uitkijken naar die eerste solo-atleten. Maar net zoals bij de eerste vijf kilometer was het ook nu weer de man uit Aalter, Elias Van Landeghem, die in de afsluitende twee kilometer zijn concurrenten naar huis liep. Een halve minuut na hem kwam de sterke fietser Diederik Pemen als tweede binnen. De Meetria-atleet had een zeer knappe tweede loopnummer in de benen. Derde solo werd Christophe Van hoorebeeck. Christophe is een bekende in de loop-wereld, maar dit was zijn allereerste duatlon. Knappe prestatie van deze Triptrapper! Bij de mannen 40+ mocht Jan De Henau op het hoogste schavotje plaatsnemen. Hij won vlak voor Posthuisstoempers Gunther Van Hasselt en Hannes De Bock.

Ruth Vermeiren pakt tweede overwinning

Ruth Vermeiren op het podium van de duatlon van Loenhout (foto: Duatlon Loenhout RR)
Ruth Vermeiren op het podium van de duatlon van Loenhout (foto: Duatlon Loenhout RR)

Naast al dat mannelijk geweld zagen we uiteraard ook een mooie wedstrijd bij de dames. Daar kwam Melissa Van Ginderen als eerste na 5 kilometer de wisselzone binnengelopen. Achter haar volgde Ruth Vermeiren. Ruth had blijkbaar nog wat ‘jus’ in de benen na het winnen van de koers de avond voordien. Melissa viel tijdens het fietsen enkele plekjes achteruit. Ze werd erg knap vierde. Ruth kon wel haar wagonnetje aanhaken bij een mooie fietsgroep (in deze wedstrijd mochten dames meefietsen bij de heren). Ze liep in de laatste twee kilometer comfortabel naar de overwinning. In 2021 was ze al een keer eerste, in 2022 en 2023 werd ze telkens tweede. Nu pakte ze dus opnieuw een knappe overwinning. Een dikke minuut achter Ruth zagen we Caren Commissaris naar een mooie tweede plek lopen. Evi Verrijckt van de White Cliffs of Malle legde beslag op een knappe derde plaats.

Na de wedstrijd werd Joris Dirven in de bloemetjes gezet. Hij is de enige die aan elke editie van de duatlon van Loenhout heeft deelgenomen. Een knappe prestatie van de Kalmthoutenaar! Ook extra kudo’s voor een Loenhoutenaar die de eerste twaalf edities op het podium stond en ook nu weer voor eigen volk goed presteerde: Paul Van Riel. Papa van… uiteraard. Of moeten we zeggen: Marten is de zoon van…

Uitslag duatlon Loenhout