Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jeanne Dupont wint opnieuw duatlon van Alpe d’Huez
Jeanne Dupont wint opnieuw de duatlon van Alpe d'Huez (foto: Alpe d'Huez Triathlon/Activ'Images)
Duathlon

Jeanne Dupont wint opnieuw duatlon van Alpe d’Huez

De Belgische duatlete Jeanne Dupont, onlangs nog vice-Europees kampioene duatlon in Coimbra, heeft dinsdag de internationale duatlon van Alpe d’Huez gewonnen, traditioneel de openingswedstrijd van de sportieve vijfdaagse op de bekende Franse Alpencol. De Zwitserse Melanie Maurer ging nog sneller op Alpe d’Huez maar in het lopen was Jeanne Dupont duidelijk de snelste. Bij de mannen won Emile Blondel-Hermant afgetekend. Sébastien Carabin en Quinten Dewaele werden achtste en negende. Donderdag volgt de long distance triatlon, vrijdag de short distance.

Jeanne Dupont ging in de eerste run van 6,5 km al meteen stevig aan de leiding. Ze bereikte T1 met een voorsprong van 34 seconden op de Francaise Margaux Bontant en Melanie Maurer. De Zwitserse kwam op en over Dupont tijdens het fietsen. Maurer zette ook de snelste beklimming van de Alpe d’Huez neer. Jeanne Dupont wist het verschil te beperken en liep in de laatste 5,5 km lopen naar een ruime en verdiende overwinning. Ze pakte voor het tweede jaar op rij de zege in 1u43’54 met 3’07 voorsprong op Maurer. De Nederlandse Kyra Meulenberg liep naar de derde plaats in 1u57’51, op net geen 14 minuten van onze landgenote.

Bij de mannen pakte Emile Blondel-Hermant de overwinning na een mooi duel met zijn landgenoot Bastien Augusto. Blondel-Hermant pakte de winst in 1u29’59 met 2’12 voorsprong op Bastien Augusto. Adrien Guillonet werd derde voor de Nederlander Wout Driever. Sebastien Carabin remonteerde in de slotfase nog een sterke Quinten Dewaele. Carabin werd 8ste op 6’37 van Blondel-Hermant. Vier seconden later pakte Dewaele de negende plaats. Joren Jans finishte net buiten de top-10 op de elfde plaats.

Uitslag duatlon Alpe d’Huez 2024