Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel als eerste triatlete in olympisch dorp, Marten Van Riel traint op duatlon
Jelle Geens en Claire Michel bij de eerste aflossing in het WK Mixed Team Relay in Hamburg (foto: World Triathlon)
Nieuws

Claire Michel als eerste triatlete in olympisch dorp, Marten Van Riel traint op duatlon

Op dinsdag 30 en woensdag 31 juli is het zo ver, dan wordt in Parijs het startschot gegeven voor de olympische triatlons, hopelijk mét zwemmen in de Seine, al komen onze Belgian Hammers alvast goed voorbereid naar de lichtstad afgezakt. Marten Van Riel deed zelfs een speciale duatlon-training deze week. Marten en Jelle Geens zijn onderweg vanuit Girona naar Parijs, Jolien Vermeylen vertrekt zaterdag naar de Franse hoofdstad. Claire Michel is de eerste Belgische triatlete die vrijdag al in het olympisch dorp arriveerde, maar ze vindt het jammer dat ze Celine Dion en Snoop Dogg moet missen. Een korte eerste update over onze Belgische triatleten in Parijs.

Claire Michel al in olympisch dorp “Keek uit naar Celine Dion”

Claire Michel was vrijdag de eerste Belgische triatlete die in het appartementsgebouw van Team Belgium arriveerde in het olympisch dorp. Ze gaf via Instagram Stories een rondleiding in de kamers van de Belgian Hammers. Voor Claire wordt het sowieso een bijzondere ervaring in Parijs. Het zijn namelijk haar laatste Olympische Spelen als triatlete. Vanaf 2025 gaat ze aan de slag als sporttechnisch directeur van LF3, de franstalige triatlonliga.

“Ik kijk enorm uit naar mijn laatste Olympische Spelen,” laat Claire ons weten vanuit Parijs. “Met de trainingen van vandaag had ik te weinig tijd over om nog op tijd op de openingsceremonie te geraken. Ik vind het wel jammer dat ik nu Celine Dion mis en ik had graag Snoop Dogg gezien. Maar de boottocht is constant rechtop staan en het is ook nog eens aan het regenen hier, dus dat is niet ideaal,” aldus Claire.

Marten Van Riel traint op duatlon

Marten Van Riel laat niets aan het toeval over. Alvorens af te reizen naar Parijs deed hij in Girona nog een laatste koppeltraining in de warmte. Als door de waterkwaliteit van de Seine het zwemmen mogelijk vervangen wordt door een loopproef, dan kan je maar beter weer even op duatlon trainen, inclusief wissel van lopen naar fietsen 😉

Jelle Geens houdt laatste zwemtraining in Girona

Jelle Geens hield het op een zwemtraining met zijn Portugese trainingsmakker Vasco Vilaca, om zijn olympische voorbereiding af te sluiten alvorens naar Parijs te trekken. Het is duidelijk dat Jelle hard getraind heeft de afgelopen periode. Hij is, samen met onder andere Vilaca, één van de outsiders voor de medailles.

Jolien Vermeylen zaterdag naar Parijs

Voor Jolien Vermeylen worden het de allereerste Olympische Spelen, maar de openingsceremonie laat ze alvast aan zich voorbijgaan, al geldt dat voor zowat alle triatleten, schatten we in. Omdat de triatlons al op dinsdag en woensdag zijn, zullen de Belgian Hammers hun rust kunnen gebruiken. Jolien reist op zaterdag af naar Parijs, samen met topsportdirecteur Tim Moriau, met wie we zaterdag wat uitgebreider vooruitblikken op de olympische triatlons.