Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste Europese T100 triatlon dit weekend in Londen, Pieter Heemeryck bij de favorieten
Pieter Heemeryck finishte als 3de in de T100 Singapore triatlon (foto: T100/James Mitchell)
Nieuws

Eerste Europese T100 triatlon dit weekend in Londen, Pieter Heemeryck bij de favorieten

Terwijl iedereen het uiteraard heeft over de olympische triatlons in Parijs staat er eerst dit weekend nog de eerste Europese wedstrijd van de T100 Triathlon World Tour op het programma: de T100 Londen. Twee dagen voor de olympische triatlon komt Marten Van Riel niet aan de start en dus is Pieter Heemeryck de enige Belg op de startlijst van de T100 Londen. De Domo-triatleet voelt zich naar eigen zeggen weer dicht tegen de vorm aan van de T100 Singapore waar hij eerder dit seizoen derde werd. De wedstrijden zijn zaterdag, voor de vrouwen, en zondag, voor de mannen, live te volgen op de website van de T100 of via hun youtube-kanaal.

Sophie Coldwell niet in Parijs, wel in Londen

De vrouwen racen op zaterdag 27 juli met start om 15 u. Belgische tijd. Er staan geen Belgische pro-triatletes aan de start en ook olympier Taylor Knibb ontbreekt. Lucy Charles-Barclay is momenteel dé grote favoriete, al zijn ook Anne Haug, Laura Philipp, Ashleigh Gentle en andere toppers van de partij. De meest opvallende deelneemster is de Britse Sophie Coldwell. Zij werd niet geselecteerd voor de Olympische Spelen ook al was ze de derde beste Britse triatlete in de olympische ranking. In haar plaats mag Kate Waugh naar Parijs. En dus strikte de T100 Sophie Coldwell om van start te gaan in de T100 Londen. Het is meteen haar debuut op de lange afstand, dus we zijn zeer benieuwd naar Coldwell in deze triatlon over 100 km, met 2.000 meter zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen.

Pieter Heemeryck : “Hopelijk weer op niveau van Singapore”

Pieter Heemeryck gaat zondag 28 juli van start om 15 u. in een sterk deelnemersveld, met onder andere T100 Singapore winnaar Youri Keulen, maar ook Sam Long, wereldrecordhouder Magnus Ditlev, Rico Bogen, Sam Laidlow, Alistair Brownlee en Kyle Smith. Heemeryck werd 3de in Singapore en 10de in San Francisco maar had nadien een moeilijkere periode met een DNF in de Challenge Roth. Ondertussen voelt hij zich weer beter. “Mijn conditie is weer in stijgende lijn, dus hopelijk ben ik in Londen opnieuw op het niveau van Singapore,” aldus Pieter vanuit Londen, waar hij sinds woensdag de wedstrijd voorbereidt.

Niet op Eurosport, live te volgen via videostream

Door de Olympische Spelen worden de T100 triatlons ook deze keer bij ons niet uitgezonden op Eurosport op TV. Je kan voor de livestream terecht op de website van de T100 en hun youtube kanaal.