Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen tweede podium op rij voor duatlon-winnares: Jeanne Dupont gediskwalificeerd in short distance triatlon Alpe d’Huez
Het uiteindelijke podium van de Triathlon M van Alpe d'Huez (foto: Triathlon Alpe d'Huez RR)
Nieuws

Geen tweede podium op rij voor duatlon-winnares: Jeanne Dupont gediskwalificeerd in short distance triatlon Alpe d’Huez

Jeanne Dupont won dinsdag de duatlon van Alpe d’Huez en leek vrijdag in de short distance triatlon opnieuw op weg naar een tweede podiumplaats, maar ze werd helaas gediskwalificeerd. Jeanne Dupont kwam als derde over de streep achter Francaises Salomé De Barthez en Justine Guerard, maar kreeg even later een DSQ achter haar naam omdat ze zogezegd outside assistance zou gekregen hebben. Volgens de organisatie zou ze een bidon aangenomen hebben.

We informeerden bij Jeanne Dupont zelf, maar zij reageerde erg kort dat het om ‘zogenaamde outside assistance’ ging. Ze kwam wel als derde over de finish in 2u19’42, met de snelste fietstijd na een zoals te verwachten minder goed zwemnummer. Ook haar looptijd was de snelste van allemaal. Maar het gat was na het zwemmen al te groot. De Francaise Salomé De Barthez pakte de winst in 2u15’55 met 2’52 voorsprong op Justine Guerard. De Nederlandse Eva Cornelisse pakte uiteindelijk de derde plaats in 2u20’08.

Bij de mannen ging de winst naar de Spaanse triatleet Mikel Arrasate die won met 1’06 voorsprong op de Zwitser Sylvain Fridelance. De Franse triatleet Yann Allichon werd derde op 1’27. Giani Vanden Broucke was de beste Belg op de 12de plaats. Jarne Ameye werd 14de en duatleet Quinten Dewaele, dinsdag nog 9de in de duatlon van Alpe d’Huez, finishte als 19de.

Uitslag short distance triatlon Alpe d’Huez