Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ashleigh Gentle wint T100 Londen triatlon na snelle run, Lucy Charles geeft op voor eigen volk
Ashleigh Gentle wint de T100 Londen triatlon (foto: T100)
Nieuws

Ashleigh Gentle wint T100 Londen triatlon na snelle run, Lucy Charles geeft op voor eigen volk

In de T100 Londen triatlon werd zaterdag uiteraard erg uitgekeken naar Lucy Charles-Barclay die één van de topfavorietes was voor eigen volk, maar de Australische Ashleigh Gentle bewees met een snelle laatste run dat zij dé specialiste van de 100 km triatlons is. Voor Lucy Charles zat er niet eens een podium in. Ze stapte uit de wedstrijd. Sophie Coldwell, die andere opvallende Britse triatlete, ging voortvarend van start, maar betaalde nog wat leergeld en werd mooi 7de in haar debuut op de lange afstand.

Coldwell was de enige die in de Royal Victoria Docks in de voeten kon blijven van Lucy Charles-Barclay in de 2 km zwemmen. De twee Britse triatletes hadden 1’40 voorsprong bij de start van de 80 km fietsen. De Zwitserse Imogen Simmonds maakte de sprong naar voor in het fietsen. Coldwell ging in het begin goed mee, maar moest die snelle start later bekopen. Simmonds stoomde door, met Lucy Charles in T2 op slechts 15 seconden. Die zou even later in het lopen opgeven.

Ashleigh Gentle wisselde op 2 minuten van Simmonds maar begon dan alweer aan een razendsnel looponderdeel. Ze liep 1u06’02 over de 18 km en pakte haar tweede T100 overwinning van het seizoen. Eerder won ze al in Singapore en in San Francisco werd ze zevende. Nu pakte de Australische de winst in Londen in 3u36’17 met net geen drie minuten voorsprong op Imogen Simmonds. Kat Matthews zorgde dan toch nog voor een klein Brits feestje in Londen met een mooie derde plaats op 3’12 van Gentle.

Uitslag T100 Londen