Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wonden likken voor olympische triatlon, Taylor Knibb komt tot drie keer ten val in tijdrit
De valpartij van Taylor Knibb in de olympische tijdrit in Parijs (foto: 3athlon.be)
Multisports

Wonden likken voor olympische triatlon, Taylor Knibb komt tot drie keer ten val in tijdrit

De Olympische Spelen zijn allesbehalve goed begonnen voor de Amerikaanse triatlete Taylor Knibb, die zaterdag al in actie moest komen op de tijdrit in het vrouwenwielrennen, maar tot drie keer toe ten val kwam op het door de regen erg gladde Parijse parcours en ook nog moest overstappen op een nieuwe fiets. Na het behalen van de Amerikaanse titel in het tijdrijden, werd Knibb ook geselecteerd voor Team USA in het wielrennen. Nauwelijks vier dagen voor de olympische triatlon, als die niet uitgesteld wordt tenminste, is het wonden likken voor één van de medaillekandidaten. Ook Lotte Kopecky kwam tijdens de tijdrit ten val.

Taylor Knibb zette onderweg goeie tussentijden neer en leek op weg naar een topprestatie. Meespelen voor de medailles zou moeilijk geweest zijn, al had er veel meer ingezeten zonder de valpartijen. Na haar derde val volgde er ook nog een fietswissel, waarbij ook de mechanieker ten val kwam op het gladde wegdek. Lotte Kopecky kwam ook ten val en werd uiteindelijk zesde op 24 seconden van het podium. De gouden medaille was voor de Australische Grace Brown die de 32,4 km aflegde in 39’38. Ze was maar liefst 1’31 sneller dan de Britse Anna Henderson. De Amerikaanse Chloe Deigert pakte het brons.

Taylor Knibb finishte uiteindelijk als 19de in 43’03, op 3’25 van Brown. Het zal nu vooral wonden likken zijn, vooral haar linkerknie zag er behoorlijk bebloed uit, want over vier dagen staat Knibb aan de start van de olympische triatlon bij de vrouwen.