Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tuur Lemmens wint duel met ploegmaat in sprinttriatlon van de Cave triatlon in Kanne
Tuur Lemmens op het podium van The Cave Triathlon in Kanne (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Tuur Lemmens wint duel met ploegmaat in sprinttriatlon van de Cave triatlon in Kanne

Tuur Lemmens heeft zaterdagavond de sprinttriatlon gewonnen bij de Cave triatlon in Kanne, de eerste wedstrijd van het triatlonweekend aan de mergelgrotten waar zondag het open NK halve triatlon wordt gehouden. Met 500 meter zwemmen, 30 km fietsen en 7 km lopen waren het niet meteen de typische sprinttriatlon afstanden en onder meer de 3 beklimmingen van de Slingerberg leverden veel spektakel op. Tuur Lemmens vocht een mooi duel uit met zijn TRIGT-ploegmaat Neal Van Vaerenbergh. Bij de vrouwen pakte de Nederlandse Rina Zijgers de winst na ook al een spannend duel met Joyce Caro.

Rina Zijgers wint de Cave Triatlon in Kanne (foto: 3athlon.be)
Rina Zijgers wint de Cave Triatlon in Kanne (foto: 3athlon.be)

Tuur Lemmens voor Neal Van Vaerenbergh

Tuur Lemmens kwam met kleine voorsprong op Neal Van Vaerenbergh en Maarten Appermans uit het water na 500 meter zwemmen. De drie vormden een kopgroepje met een minuut voorsprong op een Nederlands-Duits trio. Appermans moest vooraan de rol lossen en zo kregen we het TRIGT-duo op kop. In de slotfase kregen ze het gezelschap van de Duitser Niklas Löbner. De Nederlander Jeroen Velder volgde op een halve minuut.

Velder liep nog sterk in de 7 km lopen en ging op en over Löbner, maar hij kon de twee Belgen niet meer bedreigen. Tuur Lemmens beëindigde een korte periode van pech en mindere prestaties met een verdiende overwinning in 1u17’04. Neal Van Vaerenbergh kwam nog dichtbij en werd tweede op 34 seconden. Jeroen Velder pakte de derde plaats op 1’17 voor Löbner. Maarten Appermans pakte de vijfde plaats.

Nederlands duel bij de vrouwen

Rina Zijgers tussen Joyce Caro en Anneleen Van Der Schoepen op het podium van de Cave triatlon (3athlon.be)
Rina Zijgers tussen Joyce Caro en Anneleen Van Der Schoepen op het podium van de Cave triatlon (3athlon.be)

Bij de vrouwen gingen Joyce Caro en Rina Zijgers aan de leiding na de 500 meter zwemmen. Ook in de 30 km fietsen bleven de twee Nederlandse triatletes aan elkaar gewaagd, ondanks een paar tempoversnellingen bij de beklimmingen van de Slingerberg. Ook in de 7 km lopen bleef het lang spannend maar uiteindelijk bleek Rina Zijgers de snelste. Rina pakte de winst in 1u29’06 met 41 seconden voorsprong op Joyce Caro. De Belgische Anneleen Van Der Schoepen ging in het lopen nog op en over de Duitse Lisanne Naumann en pakte de derde plaats.

Uitslag Cave triatlon sprinttriatlon