Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook tweede zwemtraining in de Seine afgelast, dag voor de olympische triatlon bij de mannen
De finish zone van de olympische triatlon boven op de Pont Alexandre III (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Ook tweede zwemtraining in de Seine afgelast, dag voor de olympische triatlon bij de mannen

Gaat de olympische triatlon voor de mannen op dinsdag 30 juli door en gaat er gezwommen worden in de Seine? Die vraag houdt zowat iedereen bezig nu ook de tweede swim familiarisation, de verkenning van het zwemparcours, op maandag 29 juli afgelast is. Een dag eerder werd de eerste zwemtraining ook al afgelast wegens de slechte waterkwaliteit in de Seine. Het enige wat World Triathlon officieel communiceert is dat er veel vertrouwen is dat de wedstrijd dinsdag gewoon zal doorgaan.

Op hun website reppen ze met geen woord over de Seine, over eventueel uitstel of over alternatieve plannen voor een duatlon. World Triathlon postte wel de loting voor de plaatsen van de triatleten op het ponton. Terwijl de triatleten zich zo goed mogelijk proberen voor te bereiden, maken ook meer en meer Belgische supporters zich zorgen over eventueel uitstel. Velen hebben maanden op voorhand al hun trip naar Parijs geboekt en maandagnacht vertrekken er nog supportersbussen onder andere uit Wuustwezel naar Parijs.

Voorlopig lijkt het er sterk op dat we pas dinsdagochtend vroeg de definitieve beslissing gaan krijgen, wij houden je uiteraard op de hoogte.