Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen olympische triatlon bij de mannen op dinsdag, wedstrijd wordt dag uitgesteld
Het startponton van de olympische triatlon in Parijs blijft leeg op dinsdagochtend (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Geen olympische triatlon bij de mannen op dinsdag, wedstrijd wordt dag uitgesteld

De olympische triatlon voor de mannen gaat niet door op dinsdagochtend en is met een dag uitgesteld, die beslissing heeft World Triathlon dinsdagochtend in alle vroegte genomen. Bij de laatste tests van het zwemwater in de Seine bleek de kwaliteit nog altijd onvoldoende. Even voor 5 u. dinsdagochtend volgde dan het bericht van World Triathlon dat de wedstrijd wordt uitgesteld naar woensdagochtend. En dat is opvallend, want eerder had de internationale triatlonfederatie het over een mogelijk uitstel naar 2 augustus.

Het nieuwe plan is om de mannentriatlon op woensdag 31 juli te houden om 10u45 vlak na de wedstrijd bij de vrouwen, die nog wel om 8 u. gepland staat op woensdag. Of de wedstrijden woensdag kunnen doorgaan, is bovendien ook nog altijd onzeker. Mogelijk volgt een zelfde scenario, want woensdagochtend om 3u30 wordt het zwemwater opnieuw getest en als ook dan de normen niet gehaald worden, dan zal er niet gezwommen worden. Volgens het persbericht dat World Triathlon iets na 6 u. verstuurde, is verder uitstel naar 2 augustus nog steeds mogelijk. Of de triatlon mogelijk een duatlon wordt, is momenteel niet duidelijk.

De ontgoocheling is overigens groot bij de duizenden Belgische supporters die onderweg waren of die verblijven in Parijs, maar daarover brengen we vanochtend nog meer nieuws. En we houden je op de hoogte van verdere updates over de wedstrijden op woensdag. Als alles goed gaat, spreken we rond 9 u. ’s ochtends Tim Moriau, topsportdirecteur bij Triatlon Vlaanderen, over onder andere de impact op triatleten Jelle Geens en Marten Van Riel.