Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen kijkt uit naar haar eerste Olympische Spelen “Me niet te hard laten overweldigen”
Jolien Vermeylen bij de parcoursverkenning in Parijs (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Jolien Vermeylen kijkt uit naar haar eerste Olympische Spelen “Me niet te hard laten overweldigen”

De Belgische triatlete Jolien Vermeylen staat aan de vooravond van haar debuut op de Olympische Spelen in parijs, tenminste als de waterkwaliteit in de Seine mee wil werken. Als er gezwommen wordt, dan moet het parcours haar alleszins liggen. Vorig jaar werd Jolien Vermeylen nog knap 14de in het olympisch testevent en toen was ze zelfs niet helemaal tevreden over de wedstrijd. Nu is ze klaar voor haar eerste Olympische Spelen en we duimen mee dat de olympische triatlon bij de vrouwen woensdagochtend om 8 u. gewoon doorgaat. Dinsdagochtend werd de triatlon bij de mannen met een dag uitgesteld omdat de Seine nog altijd te hard vervuild was.

“Momenteel voel ik me wel goed,” vertelt Jolien ons vanuit Parijs. “Zoals de meeste mensen wel weten heb ik dit seizoen wat gesukkeld met mijn enkel en met mijn voeten. Dat gaat nog altijd ‘op en af’ maar als mijn enkel ontsteekt, geraak ik er nu tenminste van af. Het betert wel en hij wordt ook sterker, maar het blijft iets van langere duur. Ik heb wel al mijn trainingen kunnen doen. Ik zou willen zeggen dat de trainingen redelijk goed gegaan zijn, maar ik ben eigenlijk niet altijd top op training,” lacht Jolien. “Maar ik heb ze altijd kunnen doen zoals ik wilde.”

Als alles goed gaat en er woensdag wel gezwommen kan worden in de Seine, dan wordt het de eerste olympische triatlon voor Jolien Vermeylen, wat ze zelf al eens de kers op de taart noemde van de laatste twee seizoenen. “Ik kijk er natuurlijk heel hard naar uit. Ik ben benieuwd wat het wordt. Ik ga proberen me niet te laten overweldigen door alles, al vrees ik dat dat moeilijk gaat zijn. Gelukkig heb ik Jelle, Marten en Claire die al een paar keer op de Spelen geweest zijn. Ik ga die gewoon volgen, ze mogen me op sleeptouw nemen,” aldus Jolien.

Een dag voor de wedstrijd postte ze nog een mooi bericht op Instagram over het meisje dat in 2008 naar de Olympische Spelen op TV zat te kijken en zichzelf beloofde er op een dag te staan, een quote die ze vorig jaar ook al in een interview met ons gebruikte. Nu maar duimen dat de triatlon woensdag gewoon doorgaat en het geen duatlon wordt, aangezien het zwemmen net één van de sterke punten van Jolien is.