Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
NAOS Optics, Belgische brillen met wereldwijde ambitie
Foto's Just Jean Media
Gear

NAOS Optics, Belgische brillen met wereldwijde ambitie

De zomer is nu toch al enige tijd in het land en dus is het voor sommigen tijd om met een nieuwe montuur op de neus de ritten aan te vatten. Dat kan vanaf nu met zeer stijlvolle modellen van Belgische makelij. NAOS Optics zag twee jaar terug het levenslicht en meer en meer zie je de trendy zonnebrillen dan ook op onze wegen verschijnen. Hoog tijd dus dat wij ook eens deze brillen wat meer onder de loep namen!

2 modellen met diverse variaties.

Met de Ziris en de Vuori krijg je de keuze uit 2 verschillende modellen. Bij de Ziris springen meteen de brilarmen op door de speciale krak. Het geheel heeft toch wel een oldschool look wat ook helemaal in is. De Vuori heeft een meer futuristische look waarbij de montuur net niet helemaal gesloten is rondom het brilglas wat ook opnieuw voor die speciale touch zorgt.

De keuze blijft dan wel beperkt uit modellen, de variaties uit kleuren en brilglazen zullen bij sommigen wel weer wat keuzestress teweeg brengen. Bij elk model kan je kiezen tussen een standaard, polarized of photocromic lens wat dan ook wel een invloed heeft op de kostprijs. Wel standaard bijgeleverd is een tweede doorzichtige lens. Een extra bijkomende lens kan ook bijbesteld worden.

Goed op de neus

Een goed ogende bril is een ding, maar kan je deze ook uren aan een stuk op je hoofd houden. Ook hierin kunnen bevestigen dat NAOS helemaal kan wedijveren op wereldvlak met de andere, meer gekende brilmerken. Beide modellen zitten zeer goed op de neus en ook bij het lopen blijven de brillen goed op een plaats zitten al hebben we hier wel een kleine voorkeur om dan te kiezen voor de Ziris omdat de Vuori net wat meer plastiekerig aanvoelt en soms de neiging heeft om ietwat te dansen op de neus bij een stevige versnelling.

Lumitron

Lumitron is de eigen lenstechnologie van NOAS Optics die is ontworpen om optimale helderheid en bescherming te bieden aan de buitensporters. Na uitgebreide feedback van het fabrieksteam kwamen Lumitron™-lenzen tot stand. Deze zijn voorzien van een speciale coating die schadelijke UV-stralen helpt blokkeren, schittering vermindert en de duurzaamheid verbetert.

Lees er zeker meer over op de website van NAOS Optics.

Ons verdict

Met NAOS Optics zijn we zeer verheugd dat een nieuwe Belgische onderneming zich waagt aan een heus avontuur. De nieuwe modellen zijn er in onze ogen meteen pal op en dat is zeker ook de prijs voor deze brillen. Voor de standaarduitvoering betaal je voor de ZIRIS €115 terwijl je de Vuori €100 op tafel legt. Wanner je €10 meer betaalt krijg je de uitvoeringen met Polarized lenzen en voor 35€ extra heb je een NAOS bril met Photocromic lenzen.

Dankzij onze vrienden van Passion For Cycling is NAOS voor ons nu ook niet langer een onbekend merk. Bij hen kan je dan ook terecht op jouw nieuwe NAOS bril in huis te halen.