Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Supporters teleurgesteld na uitstel olympische triatlon “Hele nacht op de bus voor niets”
Ontgoochelde supporters stappen van de bus in Parijs, geen triatlon vandaag op de Olympische Spelen (foto: 3athlon.be/Senne Bes)
Nieuws

Supporters teleurgesteld na uitstel olympische triatlon “Hele nacht op de bus voor niets”

Het uitstel van de olympische triatlon bij de mannen naar woensdag 31 juli heeft niet alleen impact op triatleten Jelle Geens en Marten Van Riel maar ook op de duizenden supporters die vanuit België onderweg waren naar Parijs, speciaal om de triatlon bij de mannen te volgen. Onder andere uit Wuustwezel vertrok in de nacht van maandag op dinsdag een supportersbus voor Marten Van Riel, met onder andere burgemeester Dieter Wouters aan boord. Onze man Senne Bes reisde mee en liet ons weten dat de ontgoocheling groot was toen tijdens de busreis het nieuws bekend raakte. “Er zit niets anders op dan een dagje ronddolen in Parijs…”

Toen de definitieve beslissing van World Triathlon en het organisatiecomité van de Olympische Spelen ook de supporters op de bus bereikte, zakte de sfeer onder het vriespunt. Maar er werd wel besloten om door te rijden naar Parijs. De teleurstelling overheerste, vooral omdat het enigszins te voorspellen viel en dat het eigenlijk onvoorstelbaar is dat op het grootste sportevenement ter wereld zo’n chaotische toestand mogelijk is.

Dieter Wouters: “In elke kerk kaarsje branden voor woensdag”

Onze man Senne sprak met Dieter Wouters, burgemeester van Wuustwezel en grote triatlonfan. Hij probeert op Sacré Coeur de moed er in te houden. “Het is onwaarschijnlijk,” vertelt de burgemeester. “Voor ons is dat niet leuk, maar voor Marten en voor Jelle moet dat verschrikkelijk zijn. Je piekt ergens naar toe en dan wordt dat uitgesteld. Parijs heeft heel veel kerken en kapellen, ik stel voor dat we in elke kerk een kaarsje branden voor een goed resultaat voor Marten morgen of overmorgen,” aldus Dieter Wouters.

Nog geen nieuwe plannen

De supporters uit Wuustwezel houden er toch de sfeer in ondanks de uitgestelde triatlon in Parijs (foto: Gemeente Wuustwezel/Ward Callens)
De supporters uit Wuustwezel houden er toch de sfeer in ondanks de uitgestelde triatlon in Parijs (foto: Gemeente Wuustwezel/Ward Callens)

De supporters gaan om 14 u. opnieuw de bus op richting Wuustwezel. “We zijn met een vijftigtal supporters en iedereen gaat nu een beetje zijn eigen weg in Parijs. Het plan is om de olympische vlam te gaan bezoeken en misschien het Belgian House. Om 14 u. gaan we opnieuw de bus op naar Wuustwezel. Voorlopig zijn er nog geen plannen voor een nieuwe trip op woensdag. Misschien dat enkelen wel terug willen keren naar Parijs, maar ja, het blijft ook voor woensdag nog onzeker dat het doorgaat, he,” aldus 3athlon.be man Senne Bes.

Ook veel supporters al aanwezig in Parijs

Er waren ook al veel Belgische supporters aanwezig in Parijs die speciaal hun verblijf geboekt hadden voor de twee olympische triatlons. De meesten van hen waren onderweg met de metro, anderen waren al ter plaatse toen het nieuws bekend raakte. De ontgoocheling is groot, de onzekerheid ook. Veel supporters hebben slechts twee of drie dagen in Parijs geboekt. Als de triatlons uitgesteld worden naar vrijdag 2 augustus, is dat allemaal voor niks geweest.