Vice-Belgisch kampioen Ibe Baelde wordt tweede in Europe Triathlon Junior Cup in Tabor
Ibe Baelde (l) op het podium van de Europe Triathlon Junior Cup in Tabor (foto; Europe Triathlon)

Ibe Baelde, die drie weken geleden nog zilver pakte op het Belgisch kampioenschap triatlon bij de junioren, is dit weekend knap tweede geworden in de Europe Triathlon Junior Cup in het Tsjechische Tabor. De Franse triatleet Pao Milo was een klasse te sterk, maar met de snelste looptijd van het hele pak maakte Baelde er een mooie inhaalrace van die tot op 19 seconden van de overwinning leidde. Anton Befayt werd vierde en miste op zes seconden na het podium, want de Bulgaar Alexander Bozhilov was net een fractie sneller in het lopen.

De Belgen stonden met een groot blok aan de start van de Europe Triathlon Junior Cup race in Tabor. De 7 Belgische triatleten moesten 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Naast de tweede plaats van Ibe Baelde en de vierde plaats van Anton Befayt was er ook nog een mooie 12de plaats voor Mats Decoene. Wannes Ares werd 14de, Ilio Kopriva 20ste, Gilles Vanhaelen 34ste en Jari Stappaerts 41ste.

Uitslag Europe Triathlon Junior Cup Tabor jongens

Lucie Philippe 12de bij de meisjes

Bij de meisjes werd Lucie Philippe 12de en Belgisch kampioene Jeugd A Luca Vanderbruggen pakte de 16de plaats. Marit de Meulenaere moest zoals verwacht de wedstrijd staken na het fietsen. Zij kampt nog altijd met de gevolgen van een stressfractuur. De winst ging naar de Franse triatlete Lucile Merrien voor de Mexicaanse Mario Lopez en de Francaise Manon Pomme.