Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldwijde kritiek in alle media op World Triathlon en olympische triatlon in Parijs
Lege tribunes aan de zwemstart van de olympische triatlon in Parijs dinsdagochtend (foto: Luc Langeraert RR)
Nieuws

Wereldwijde kritiek in alle media op World Triathlon en olympische triatlon in Parijs

De olympische triatlon bij de mannen van dinsdagochtend 30 juli is met een dag uitgesteld naar woensdag 31 juli, vlak na de triatlon voor de vrouwen, en World Triathlon wijt dat uitstel nu in een officieel persbericht aan ‘weersomstandigheden buiten onze controle’, maar dat roept wereldwijd in zowat alle nieuwsberichten en social media posts en reacties veel kritiek en boosheid op. De waterkwaliteit van de Seine is al 100 jaar slecht en ondanks alle inspanningen viel het op voorhand te voorspellen dat het zwemmen niet door kon gaan. Dat World Triathlon het nu heeft over ‘onze prioriteit is de gezondheid van de triatleten’ wordt dan ook belachelijk genoemd.

Heel wat triatleten posten zelf reacties en voelen zich niet serieus genomen. De organisatie had tijd genoeg om voor een nieuwe locatie te gaan. Zo wordt er voor het openwater zwemmen uitgeweken naar Vaire-sur-Marne, in de roeibaan, maar dat blijkt dan weer niet mogelijk voor de triatlon om aansluiting te krijgen met het fiets- en loopparcours. Nee, er wordt vastgehouden aan een prestigeproject van vooral Parijs burgemeester Anne Hidalgo, die absoluut het zwemmen in de Seine en de triatlon in de binnenstad als promotie wou aanwenden. Maar dat ontploft nu in haar gezicht en in het gezicht van World Triathlon, wat ongetwijfeld ook daar tot gevolgen zal leiden.

In de internationale media wordt de olympische triatlon zwaar op de korrel genomen en dan vooral de organisatie ervan. Meerdere kranten en. TV-zenders hebben het vooral over de knagende onzekerheid voor de triatleten die jaren getraind hebben voor wat hun moment zou moeten worden!

Ondertussen wordt het steeds onzekerder dat er woensdag wel een triatlon plaatsvindt. Volgens onze spotter Steve Van Gysel in Parijs is het er momenteel goed weer, maar wordt er dinsdagavond opnieuw onweer en regen voorspeld.