Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goud en zilver zit dicht bij elkaar, letterlijk in het geval van triatleten Alex Yee en Hayden Wilde
Hayden Wilde omarmt olympisch kampioen Alex Yee nadat die hem in de slotfase klopte in Parijs (foto: World Triathlon)
Foto van de Week

Goud en zilver zit dicht bij elkaar, letterlijk in het geval van triatleten Alex Yee en Hayden Wilde

De Britse triatleet Alex Yee en de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde hebben in Parijs samen voor één van de spannendste duels ooit gezorgd in de nog jonge geschiedenis van het olympische triatlon. Maar ze zorgden ook voor één van de meest iconische foto’s ooit na de finish van de olympische triatlon. Triatlon staat nog maar sinds 2000 op het programma van de Olympische Spelen. In Londen kregen we in 2012 al een geweldige strijd tussen Alistair Brownlee en Javier Gomez en in datzelfde jaar was er de millimeterspurt tussen Nicola Spirig en Lisa Norden. Maar wat Alex Yee liet zien door in de laatste kilometer voorbij Hayden Wilde te gaan, terwijl de Kiwi het goud voor het rapen leek te hebben, dat was ongezien.

Ze waren sportieve concurrenten in de wedstrijd, maar daarbuiten is er veel respect voor elkaar. Dat bleek al bij de start. Alex Yee kwam als laatste het startponton op en kreeg aanmoedigingen van Hayden Wilde. We zien het de gemiddelde Jupiler Pro League ploeg niet meteen doen voor de start van de wedstrijd. Maar hét mooiste moment was toch toen Hayden Wilde, die net het goud had moeten laten aan zijn stilaan eeuwige rivaal, zich aan de finish naast Alex Yee zette en hem broederlijk omarmde en voor deze Foto Van De Week zorgde. Op de Facebookpagina van World Triathlon vind je meer foto’s van de olympische triatlon.

Wij sluiten met dit geweldige beeld een lange, maar mooie dag af op de 3athlon-redactie. Donderdag volgen nog uitgebreide reacties van onze Belgische triatleten, maar geniet ondertussen van dit geweldige moment, waarin goud en zilver letterlijk dicht bij elkaar zaten!

Hier kan je nog eens onze live coverage van de olympische triatlons herbeleven.